1600 kinderen op Ikanda

Het leukste congres van het land

Vandaag organiseerde Flanders DC in Leuven Ikanda, het enige kindercongres in Vlaanderen. Inspirerende sprekers als Tom Waes, Sven Nys, Lieve Blancquaert en Sven Ornelis kwamen er praten over talenten, doorzettingsvermogen en hoe passie een wijze gids is bij beroepskeuze. Er was ook ruimte voor doe-workshops rond verschillende beroepen, rond cultuur, wetenschap en ondernemingszin.

Ikanda is het enige kindercongres in Vlaanderen en is jaar na jaar voor 1600 kinderen een boeiende dag op maat van 12-jarigen. Het is het meest aanstekelijke en ook wel het luidruchtigste congres van het land.

Flanders  DC, de organisatie voor ondernemingscreativiteit, organiseerde Ikanda al voor de vijfde keer. "Met Ikanda willen we kinderen laten zien dat iedereen talent heeft," aldus Pascal Cools, directeur van Flanders DC. "Het is een kwestie van hard werken en creatief zijn. Deelnemers zijn leerlingen uit het zesde leerjaar en zij gaan over enkele maanden naar het middelbaar. Ze zijn bezig met de vraag: wat wil ik later worden? Hier kunnen ze inspiratie opdoen."

De sprekers hadden het allemaal over hun talenten, hun job en hoe ze hun loopbaan aangepakt hebben. Zo vertelde Tom Waes dat hij lang niet wist wat hij zou worden. Hij was een tijdje beroepsduiker en kwam pas later bij tv terecht.

Ook de andere sprekers wisten hun publiek te boeien. Voor de middag waren dat fotografe Lieve Blancquaert, jeugdschrijver Marc De Bel, radiomaker Sven Ornelis, tv-maker Tom Waes en Arnoud Raskin van Streetwize en Mobile Schools. Na de middagpauze met tal van workshops, was het de beurt aan wereldkampioen Sven Nys, antropologe Ann Cassiman en acteur Herman Verbruggen. Tenslotte ging de hele zaal uit de bol bij de afsluitende act van beatboxer Fatty K.

Trui Moerkerke

flanders DC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC is het Vlaamse design- en modecentrum en werkt aan sterk toekomstgericht ondernemerschap in de design- en modesector. 

Contact

Nationalestraat 28 - 2000 Antwerpen

+32 3 746 09 46

[email protected]

www.flandersdc.be