Skip to Content

1600 kinderen op Ikanda

Het leukste congres van het land

Vandaag organiseerde Flanders DC in Leuven Ikanda, het enige kindercongres in Vlaanderen. Inspirerende sprekers als Tom Waes, Sven Nys, Lieve Blancquaert en Sven Ornelis kwamen er praten over talenten, doorzettingsvermogen en hoe passie een wijze gids is bij beroepskeuze. Er was ook ruimte voor doe-workshops rond verschillende beroepen, rond cultuur, wetenschap en ondernemingszin.

Ikanda is het enige kindercongres in Vlaanderen en is jaar na jaar voor 1600 kinderen een boeiende dag op maat van 12-jarigen. Het is het meest aanstekelijke en ook wel het luidruchtigste congres van het land.

Flanders  DC, de organisatie voor ondernemingscreativiteit, organiseerde Ikanda al voor de vijfde keer. "Met Ikanda willen we kinderen laten zien dat iedereen talent heeft," aldus Pascal Cools, directeur van Flanders DC. "Het is een kwestie van hard werken en creatief zijn. Deelnemers zijn leerlingen uit het zesde leerjaar en zij gaan over enkele maanden naar het middelbaar. Ze zijn bezig met de vraag: wat wil ik later worden? Hier kunnen ze inspiratie opdoen."

De sprekers hadden het allemaal over hun talenten, hun job en hoe ze hun loopbaan aangepakt hebben. Zo vertelde Tom Waes dat hij lang niet wist wat hij zou worden. Hij was een tijdje beroepsduiker en kwam pas later bij tv terecht.

Ook de andere sprekers wisten hun publiek te boeien. Voor de middag waren dat fotografe Lieve Blancquaert, jeugdschrijver Marc De Bel, radiomaker Sven Ornelis, tv-maker Tom Waes en Arnoud Raskin van Streetwize en Mobile Schools. Na de middagpauze met tal van workshops, was het de beurt aan wereldkampioen Sven Nys, antropologe Ann Cassiman en acteur Herman Verbruggen. Tenslotte ging de hele zaal uit de bol bij de afsluitende act van beatboxer Fatty K.

Contacteer ons
Over Flanders DC

Flanders DC, of voluit Flanders District of Creativity, is het unieke aanspreekpunt voor ondernemen in de creatieve sector. Flanders DC ondersteunt, promoot en verbindt creatieve ondernemers uit Vlaanderen bij de start, groei of professionele uitbouw van hun onderneming. Return on Creativity; daar staan wij voor.

Flanders DC
Diestsevest 76 - 3000 Leuven
Fosbury & Sons — Mechelsesteenweg 271, 1.1, 2000 Antwerpen
Ravensteingalerij 38 - 1000 Brussel