18 organisaties steken de koppen bij elkaar voor eerste editie ‘Vlaams Overleg Duurzame Mode’.

24 april 2018, Antwerpen - 18 organisaties kwamen deze ochtend samen bij Flanders DC voor een eerste editie van het 'Vlaams Overleg Duurzame Mode'. Allemaal dragen ze het thema 'duurzaamheid in de mode' hoog in het vaandel.

De afgelopen jaren zijn er door verschillende partijen heel wat acties ondernomen en projecten opgestart om de duurzaamheidsbeweging in de sector een duwtje in de rug te geven. Het leek ons dan ook tijd om zelf het goede voorbeeld te geven door nu, vijf jaar na de verschrikkelijke Rana Plaza ramp in Bangladesh, de koppen bij elkaar te steken met gelijkgestemde zielen om elkaar op de hoogte te stellen van onze individuele plannen per organisatie en nadien te kijken waar we elkaars inspanningen kunnen versterken. ​

Dit eerste overleg stond vooral in het teken van elkaar beter leren kennen, het in kaart brengen van de initiatieven en op zoek gaan naar positieve synergieën. Het werd vandaag meteen duidelijk dat concrete doelstellingen en werkgroepen een volgende stap zullen zijn van dit overleg. De verschillende organisaties richten zich zowel tot de overheid, bedrijven, als de consument. Dankzij de kruisbestuiving binnen dit overleg zal elk van deze doelgroepen betrokken worden in toekomstige acties.

“In elke Flanders DC presentatie of overleg met Vlaamse modemerken, wijzen we steevast op het belang van samenwerking tussen bedrijven als het op duurzaamheid aankomt. Daarom willen we als organisatie hierin het juiste voorbeeld geven en elkaars initiatieven versterken met duurzame vooruitgang voor de sector als doel.” Jasmien Wynants – Project Manager Sustainability bij Flanders DC.

Deelnemende organisaties aan dit eerste ‘Vlaams Overleg Duurzame Mode’: Centexbel, Cleane Kleren, Comeos, Creamoda, Fair Fashion Fest Ghent / Gent Fair Trade, Fashion Revolution BE, Fedustria, Flanders DC, HoGent, IVOC, KASK, Komosie, MFair, MOOI Festival / De Studio, MVO Vlaanderen, The Shift, VIL, Vlaanderen Circulair.

 

Interesse in duurzaamheid binnen de modesector? Op zoek naar een expert of jouw idee/verhaal aftoetsen? Flanders DC helpt je graag verder!

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC is het Vlaamse design- en modecentrum en werkt aan sterk toekomstgericht ondernemerschap in de design- en modesector. 

Contact

Nationalestraat 28 - 2000 Antwerpen

+32 3 746 09 46

info@flandersdc.be

www.flandersdc.be