Skip to Content

18 organisaties steken de koppen bij elkaar voor eerste editie ‘Vlaams Overleg Duurzame Mode’.

24 april 2018, Antwerpen - 18 organisaties kwamen deze ochtend samen bij Flanders DC voor een eerste editie van het 'Vlaams Overleg Duurzame Mode'. Allemaal dragen ze het thema 'duurzaamheid in de mode' hoog in het vaandel.

De afgelopen jaren zijn er door verschillende partijen heel wat acties ondernomen en projecten opgestart om de duurzaamheidsbeweging in de sector een duwtje in de rug te geven. Het leek ons dan ook tijd om zelf het goede voorbeeld te geven door nu, vijf jaar na de verschrikkelijke Rana Plaza ramp in Bangladesh, de koppen bij elkaar te steken met gelijkgestemde zielen om elkaar op de hoogte te stellen van onze individuele plannen per organisatie en nadien te kijken waar we elkaars inspanningen kunnen versterken.  

Dit eerste overleg stond vooral in het teken van elkaar beter leren kennen, het in kaart brengen van de initiatieven en op zoek gaan naar positieve synergieën. Het werd vandaag meteen duidelijk dat concrete doelstellingen en werkgroepen een volgende stap zullen zijn van dit overleg. De verschillende organisaties richten zich zowel tot de overheid, bedrijven, als de consument. Dankzij de kruisbestuiving binnen dit overleg zal elk van deze doelgroepen betrokken worden in toekomstige acties.

“In elke Flanders DC presentatie of overleg met Vlaamse modemerken, wijzen we steevast op het belang van samenwerking tussen bedrijven als het op duurzaamheid aankomt. Daarom willen we als organisatie hierin het juiste voorbeeld geven en elkaars initiatieven versterken met duurzame vooruitgang voor de sector als doel.” Jasmien Wynants – Project Manager Sustainability bij Flanders DC.

Deelnemende organisaties aan dit eerste ‘Vlaams Overleg Duurzame Mode’: Centexbel, Cleane Kleren, Comeos, Creamoda, Fair Fashion Fest Ghent / Gent Fair Trade, Fashion Revolution BE, Fedustria, Flanders DC, HoGent, IVOC, KASK, Komosie, MFair, MOOI Festival / De Studio, MVO Vlaanderen, The Shift, VIL, Vlaanderen Circulair.

Interesse in duurzaamheid binnen de modesector? Op zoek naar een expert of jouw idee/verhaal aftoetsen? Flanders DC helpt je graag verder!

Nathalie De Schepper PR & Communications Manager, flanders DC
Over Flanders DC

Flanders DC, of voluit Flanders District of Creativity, is het unieke aanspreekpunt voor ondernemen in de creatieve sector. Flanders DC ondersteunt, promoot en verbindt creatieve ondernemers uit Vlaanderen bij de start, groei of professionele uitbouw van hun onderneming. Return on Creativity; daar staan wij voor.

Flanders DC
Diestsevest 76 - 3000 Leuven
Fosbury & Sons — Mechelsesteenweg 271, 1.1, 2000 Antwerpen
Ravensteingalerij 38 - 1000 Brussel