Adviesverlening Flanders DC beleeft absoluut topjaar

Meer dan 500 ondernemenden met creatieve plannen verder op weg gezet

Tijdens het voorbije werkingsjaar (juli 2014 tot en met juni 2015) adviseerde Flanders DC iets meer dan 500 ondernemende Vlamingen die hun creatieve idee of project willen realiseren. Een absoluut record. De organisatie voor creatief ondernemen ziet er een positief signaal in voor het toenemende ondernemerschap in Vlaanderen.

“Het recordaantal aanvragen stemt ons positief over het aantal mensen die werk willen maken van hun creatieve plannen” vertelt Pascal Cools, directeur van Flanders DC, “we hebben dit voorjaar al beslist om de dienstverlening op onze kantoren in Leuven uit te breiden met adviesdagen in de verschillende provincies en we zien ook die dagen snel vollopen”.

Dé vraag waar mensen met een idee mee zitten gaat over de haalbaarheid van het idee. “Mensen willen graag aftoetsen aan een onafhankelijke derde of het idee wel klaar is voor de markt” vertelt Caroline Merckx, die de adviesdagen coördineert. Wanneer een idee haalbaar lijkt, gaat het vaak over eventuele bescherming en de te nemen volgende stappen.

Creatieve starters hebben vaak heel concrete vragen over hoe ze met hun passie en creativiteit een marktmodel kunnen vinden. “Het ontwikkelen van een creatieve talent is vaak ondergeschikt aan het ontwikkelen van een zakelijk instinct” vertelt Marie Boutsen, adviseur creatieve industrie bij Flanders DC.

“Om een aantal algemene vragen beter te kunnen beantwoorden, organiseren we sedert dit voorjaar ook workshops tijdens de= adviesdagen”, vertelt Marie Boutsen. Pitching, marketing en business modeling zijn maar een paar dingen die over de verschillende adviesdagen heen worden aangeboden.

Vooral wie al wat verder staat met zijn idee, toont interesse in een workshop. “Al durft het wel eens gebeuren dat er na een workshop heel pertinente vragen opduiken, voor die mensen maken we achteraf graag tijd op ons kantoor”, vult Caroline Merckx aan.

De adviesdagen van Flanders DC vinden dit najaar plaats in Leuven (22 september), Antwerpen (24 oktober), Gent (6 november) en Hasselt (12 december). Voor deze adviesdagen wordt samengewerkt met lokale partners en externe experts. Op die manier kunnen zowel algemene als specifieke vragen van mensen met een idee worden beantwoord.

Naast de adviesverlening heeft Flanders DC ook en vooral een doorverwijzende functie. Vooral naar andere organisaties binnen het creatieve- en ondernemerschapslandschap die verder en gerichter kunnen helpen met specifieke vragen. Wie met zijn idee een onderneming wil starten, verwijst Flanders DC door naar de erkende ondernemingsloketten.

Op dinsdag 22 september organiseert Flanders DC de eerste (inmiddels volzette) adviesdag van het najaar in haar kantoren te Leuven. Journalisten die willen langskomen, kunnen zich aanmelden via Jan Seurinck.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC is het Vlaamse design- en modecentrum en werkt aan sterk toekomstgericht ondernemerschap in de design- en modesector. 

Contact

Nationalestraat 28 - 2000 Antwerpen

+32 3 746 09 46

[email protected]

www.flandersdc.be