Alumni van de modeafdeling van de Antwerpse Academie presenteren installaties op offSHOW 2024. ​ ​ ​

Van vrijdag 31 mei t.e.m. zondag 2 juni kunnen modeliefhebbers gratis de expo offSHOW bezoeken met werk van alumni van de befaamde modeafdeling van de Antwerpse Academie.

Elk jaar is de SHOW van de modestudenten van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen een hoogtepunt in de agenda van modeprofessionals en -liefhebbers uit Antwerpen, België en buitenland. In dezelfde periode kan het publiek nu voor het tweede jaar op rij offSHOW bezoeken, waar een geselecteerde groep alumni van de modeafdeling hun installaties zullen presenteren. ​

Voor deze tweede editie werden Alise Anna Dzirniece, Florentina Leitner, REantwerp (met Tim Van Steenbergen) en NONSTOP WORLDWIDE (met Yentsé) uitgenodigd om te presenteren in de Office Baroque galerij, in het Bijenkorf gebouwencomplex aan de Oudaan. ​

offSHOW wordt gecureerd door Brandon Wen en georganiseerd door Flanders DC met de steun van de Stad Antwerpen.

Alise Anna Dzirniece ​

Alise Anna Dzirniece komt uit Letland, uit de buitenwijken van Riga genaamd Jugla, en studeerde in 2022 af als Master in Mode aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen.
IG: @aliseannadz

Florentina Leitner

De Oostenrijkse modeontwerpster Florentina Leitner startte haar label in 2021 nadat ze in 2020 afstudeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en kort voor Dries Van Noten had gewerkt. Florentina is gevestigd in Antwerpen en laat zich inspireren door sterke vrouwelijke karakters, het vieren van vrouwelijkheid en het aankleden. Ze staat bekend om haar kleurrijke prints, innovatieve textielcombinaties, 3D Flowers en statement accessoires.
IG: @florentinaleitner_

REantwerp (met Tim Van Steenbergen)

Bij REantwerp houden ze van mode, maar niet van de verwoestende effecten van de industrie op de planeet en haar bevolking. REantwerp droomt van een trager tempo, duurzamere producten, lokale verankering, sociale verbondenheid en meer aandacht voor ambacht en makers.

Onder leiding van creatief directeur Tim Van Steenbergen worden geen concessies aan stijl en kwaliteit gemaakt. Er worden beperkte collecties gecreëerd uit deadstock en gerecycleerd textiel van Belgische ontwerpers, labels en stoffenfabrikanten.

In het atelier wordt gewerkt met de ambachten en verhalen van vluchtelingen onder begeleiding van GATAM vzw. Terwijl ​ de vluchtelingen zo erkenning en een toekomst in onze maatschappij krijgen, verrijken zij de garderobe. ​
IG: @reantwerp ​ ​ @timvansteenbergen

NONSTOP WORLDWIDE (met Yentsé)

NONSTOP WORLDWIDE is een nieuw trans-seizoensmodelabel voor de moderne globalist. Oprichter Yentsé JIN volgde zijn talent en passie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en studeerde in 2021 af aan de modeafdeling. In een wereld waar stijl wordt geleid door het sociale en niet door seizoenen, waar trends er minder toe doen dan attitude, werd NONSTOP WORLDWIDE gelanceerd om te voldoen aan een verlangen naar frisse cultuur en nieuwe mode.

Het label is geïnspireerd door UNIVERSALITEIT, het snelle tempo en de diversiteit van mode van over de hele wereld. Geïnspireerd door de toekomstige culturen van de wereld en gemaakt voor al haar avant-gardistische gemeenschappen, wordt het NONSTOP WORLDWIDE publiek niet gedefinieerd door een demografie maar door houding en een gevoel van vertrouwen en creativiteit dat zich kan manifesteren in elke leeftijdsgroep of gemeenschap.

De mode-industrie heeft altijd bestaan binnen een reeks codes en conventies - of het nu gaat om kleurcombinaties, genderregels of seizoenscollecties. NSWW is hier om de codes te doorbreken - of er in ieder geval mee te spelen, door nieuwe ontwerpen uit te brengen op basis van drops en niet van datums, en ze in te bedden in een fluïditeit die ze noch voorschrijvend mannelijk noch vrouwelijk maakt.
IG: @nonstopworldwide ​ ​ @yentsé


Praktische info

offSHOW is gratis toegankelijk : ​

Office Baroque Gallery, Everdijstraat 30, Antwerp.

Vrijdag 31 mei 2024 ​ → 12:00-17:00
Zaterdag 1 juni 2024 → 12:00-18:00
Zondag ​ juni 2024 ​ ​ ​ ​ → 12:00-16:00

Op vrijdag tussen 17 en 20u vindt ook de press preview met openingsdrink plaats. Mail naar stefan.ceunen@flandersdc.be of offshow@flandersdc.be voor meer info of een plaats op de guest list.

offSHOW wordt gecureerd door Brandon Wen en georganiseerd door Flanders DC met de steun van de Stad Antwerpen.

 

showww.be

offSHOW

SHOW + EXPO 2024 | AP School Of Arts

 

 

Stefan Ceunen

Stefan Ceunen

Lead communications & PR manager, Flanders DC

 


Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC is het Vlaamse design- en modecentrum en werkt aan sterk toekomstgericht ondernemerschap in de design- en modesector. 

Contact

Nationalestraat 28 - 2000 Antwerpen

+32 3 746 09 46

info@flandersdc.be

www.flandersdc.be