Belgian Fashion Awards 2018: onze winnaars!

Vandaag, 11 oktober, hebben Knack Weekend, Le Vif Weekend, Flanders DC (Flanders District of Creativity), MAD, Brussels Fashion and Design Platform en WBDM (Wallonie-Bruxelles Design Mode) gevestigde en veelbelovende talenten uit de Belgische mode bekroond.

De Belgian Fashion Awards vonden plaats in het kader van We Are Fashion, in het MAD, Brussels Fashion and Design Platform, Nieuwe Graanmarkt 10, Brussel. De prijzen werden uitgereikt in de zeven volgende categorieën:

1. De Jury prize wordt uitgereikt aan een Belgische ontwerper of in België residerende ontwerper die de jury op een bijzondere manier heeft weten te raken. Deze prijs gaat naar Martin Margiela, omdat meer dan ooit duidelijk is wat zijn impact is op de modegeschiedenis, maar ook op het huidige modebeeld en meer dan waarschijnlijk ook op de toekomst. 

2. De prijs Designer of the year wordt uitgereikt aan een Belgische ontwerper die de jury wist te bekoren met zijn werk dit jaar. Deze eer valt te beurt aan Glenn Martens. De jury looft zijn verfrissende kijk op mode in zijn collecties voor Y/Project.

3. De award Emerging talent of the year gaat naar een jong talent of label in België met een sterk concept of getuigend van grote creativiteit. De jury koos voor Olivia Borlée en Elodie Ouedraogo van 42I54. Deze twee dames linken sport succesvol aan mode. Ze ontvangen voor deze award een geldprijs van 5000 euro aangeboden door de organiserende partners.

4. De prijs Professional of the year beloont een professional (geen ontwerper) uit de mode-industrie die het voorbije jaar furore heeft gemaakt. De eer valt te beurt aan fotograaf Willy Vanderperre. Met zijn internationale carrière is hij is ’s lands belangrijkste modefotograaf. 

5. De prijs Entrepreneur of the year wordt uitgereikt aan een label of een ondernemer uit de modesector en gevestigd in België die dit jaar een succesverhaal schrijft. De prijs wordt toegekend aan de zussen Carol en Sarah Piron van het merk Filles à Papa voor het mooie parcours dat ze afleggen, van Luik tot in het verre buitenland.

6. De award Fashion brand of the year gaat naar het merk dat door het grote publiek opwww.belgianfashionawards.be werd gekozen uit een shortlist van 20 merken. Het publiek koos voor Terre Bleue.

7. De prijs Most promising graduate gaat naar een net afgestudeerde (juni 2018) aan een van onze zeven grote Belgische modescholen. De award gaat naar Federica Di Leo, van de Academie voor Schone Kunsten Antwerpen. Deze Italiaanse gebruikte haar Siciliaanse roots voor een ijzersterke vrouwelijke collectie. Federica Di Leo ontvangt voor deze award een waardebon van 1000 euro aan stoffen van The Fabric Sales.

De leden van de jury : 

Felipe Oliveira Baptista (ontwerper), Christophe Mollet (consultant Head-on Fashion), Rafael Jimenez (consultant Plan 8), Morgane Lindenberg (boetiek Irina Kha), Ilse Cornelissens (boetiek Graanmarkt 13), Elisa De Wyngaert (MoMu), Caroline Esgain et Gwendoline d’Huart (Mode en Kant Museum), Ann Claes (Flanders DC), Nathalie De Schepper (Flanders DC), Giorgia Morero(WBDM), Dominique Lefèbvre (WBI), Elke Timmerman (MAD), Julie Delbeke (MAD), Ruth Goossens en Ellen De Wolf (Knack Weekend), Delphine Kindermans et Anne-Françoise Moyson (Le Vif Weekend).

 

De foto’s van de belgianfashionawards zijn hier terug te vinden : http://bit.ly/belgianfashionawards2018, copyrights : Alexandra Bertels.

#belgianfashionawards2018 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC is het Vlaamse design- en modecentrum en werkt aan sterk toekomstgericht ondernemerschap in de design- en modesector. 

Neem contact op met

Nationalestraat 28 - 2000 Antwerpen

+32 3 746 09 46

info@flandersdc.be

www.flandersdc.be