Belgisch Design keert eindelijk terug naar de Milan Design Week

De presentatie van de film The Object becomes én The New Belgians zet Belgisch Design terug op de internationale kaart.

Dit jaar viert Belgium is Design haar tiende verjaardag en dat konden we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Ondanks corona bleef de Belgische creativiteit op volle toeren draaien. Eindelijk kunnen de Belgische merken hun werk terug laten zien. Tijdens de Design Week in Milaan tonen we het beste van Belgisch design in 2 verrassende projecten: de film The Object Becomes en de tentoonstelling The New Belgians. Beide zijn tussen 4 en 10 september in Milaan te ontdekken.

Het was even wachten op duidelijkheid omtrent de plannen van de organisatoren van Milan Design week. Maar we zijn er! Met trots stellen we de twee nieuwe projecten voor waarmee Belgium is Design naar Milaan trekt.

Film: The Object Becomes

The Object Becomes brengt Belgisch design in kaart. De film is echter alles behalve een documentaire. 9 objecten, ontworpen door 9 Belgische ontwerpers en bedrijven staan centraal. De film legt de vinger op het ontastbare: de ideeën, de samenwerkingen en de emotionele band tussen een ontwerper en zijn object. Hoe komt een object tot stand en hoe wordt het creatieproces beïnvloed door de omgeving en maatschappelijke context van de ontwerper? Het werd een intrigerende mix tussen beeld, muziek en fragmenten uit interviews met de ontwerpers over verantwoordelijk design, schoonheid en het algemeen welzijn.

The Object Becomes gaat in première tijdens de Milan Design Week 2021 en zal een jaar lang de wereld rondreizen, met het MDFF (Milan Design Film Festival) als eerste tussenstop na de Milan Design Week.

 • Film geregisseerd door Alexandre Humbert
 • Directeur onderzoek: Giovanna Massoni
 • Originele muziek: Arnaud Pujol
 • Duur van de film: 30'.
 • Exclusieve preview (alleen op uitnodiging): Maandag 6 en dinsdag 7 september, Cinema Anteo, Piazza XXV Aprile 8, Milano

Tentoonstelling: The New Belgians

De corona-pandemie heeft de organisatoren van de beurs op Milan Design Week ertoe gedwongen twee opeenvolgende edities te annuleren. Maar het wordt dit najaar alles behalve stil in Milaan. Belgium is Design organiseert een nieuwe versie van haar stand die oorspronkelijk gepland stond op de SaloneSatellite. Van 4 tot 10 september 2021 wordt Opificio 31 in de Zona Tortona de Belgische designhub waar o.a. deze Belgische merken aanwezig zullen zijn:

 • Elias van Orshaegen
 • Daan De Wit Design Studio
 • De Angelis Design
 • Fractall (Arne Desmet)
 • Olivier Vitry - Claisse Architectures
 • Studio Part

Meer info

Het volledige persdossier voor The Object Becomes en The New Belgians kunt u hier raadplegen: https://www.belgiumisdesign.be/press/#press

Over Belgium is Design

Belgium is Design promoot Belgisch design op internationale schaal. Het platform, dat intussen 10 jaar bestaat, is het initiatief van organisaties die design promoten binnen en buiten België: Flanders DC, MAD Home of Creators and Wallonie-Bruxelles-Design-Mode (WBDM)

Contact

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC is het Vlaamse design- en modecentrum en werkt aan sterk toekomstgericht ondernemerschap in de design- en modesector. 

Contact

Nationalestraat 28 - 2000 Antwerpen

+32 3 746 09 46

info@flandersdc.be

www.flandersdc.be