Belgisch ontwerptalent op Maison&Objet Digital Days

8 Belgische merken om naar uit te kijken

Ook dit jaar slaan Flanders DC en Wallonie-Bruxelles Design Mode de handen in elkaar om tijdens Maison&Objet een selectie van Belgisch designtalent te presenteren. De beurs gaat dit jaar door onder de noemer Maison&Objet Digital Days en loopt nog tot 19 maart 2021. De 8 merken die geselecteerd werden door Belgium is Design zullen nog het ganse jaar beschikbaar blijven op het digitale MOM platform. Ontdek ze hier.


De 8 merken waarmee Belgium is Design aanwezig is op Maison&Objet Digital Days werden geselecteerd voor een deelname binnen de TODAY-sectie van de beurs en bieden een verscheidenheid aan producten voor het interieur: meubelen, objecten, textielcollecties, behangpapier maar ook - voor het eerst - schakelaars en badkamer- en keukenkranen. Zowel de producten als hun ontwerpers zijn concurrentieel binnen het internationale design landschap en getuigen van een mooie balans tussen uniciteit en toegankelijkheid.

Dit zijn de 8 Belgische merken en ontwerpers

1. Textiel: amgs – Ana María Gómez

2. High-end schakelaars Atelier Luxus

3. Textiel: Christoph Broich

Na zijn Master aan de Mode Academie in Antwerpen lanceerde Christoph zijn modelabel ‘Christoph Broich, Antwerpen’ en later zijn brillencollectie in samenwerking met Theo. Na een pauze komt Christoph Broich in 2021 nu terug met een homecollectie die gekenmerkt wordt door zijn herkenbare print-techniek.

4. Decoratieve stukken in gelimiteerde serie: Enso by Mira

5. Meubilair: ERTZ

Het gloednieuwe Belgische Ertz staat voor duurzaam design naar de inspiratie van ontwerper Pieter De Smul. De meubelobjecten in hout en natuursteen worden op maat gemaakt.

6. Tafels: Havani

De high-end tafels in marmer en staal combineren moeiteloos eeuwenoud vakmanschap met hedendaags design. Het merk staat voor luxueuze materialen en afwerking, geproduceerd door lokale familiebedrijven.

7. Behangpapier: Pascale Risbourg

8. Keuken- en badkamerkranen: RVB

Beelden

Voor een volledig overzicht van elk merk en beelden in hoge resolutie, download het volledige persdossier hier.

Over Belgium is Design

Belgium is Design promoot Belgisch design op internationale schaal. Het platform, dat intussen 10 jaar bestaat, is het initiatief van organisaties die design promoten binnen en buiten België: Flanders DC, MAD Home of Creators and Wallonie-Bruxelles-Design-Mode (WBDM)

Meer info over alle activiteiten van Belgium is Design: http://www.belgiumisdesign.be/

Link naar het MOM digitaal platform: https://mom.maison-objet.com/

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC is het Vlaamse design- en modecentrum en werkt aan sterk toekomstgericht ondernemerschap in de design- en modesector. 

Contact

Nationalestraat 28 - 2000 Antwerpen

+32 3 746 09 46

info@flandersdc.be

www.flandersdc.be