Belgische luxe op Maison&Objet

11 Belgische merken om naar uit te kijken

In deze editie eert Maison&Objet luxe. Belgium is Design vertaalt deze luxe in een selectie van uitzonderlijke producten, ontworpen en vervaardigd door geëngageerde Belgische bedrijven. Belgium is Design toont een luxe die eigen is aan het Belgische design-DNA: niet ostentatief maar met oog voor kwaliteitsmaterialen, beperkte edities en hoogstaand vakmanschap. ​ De beurs loopt van 20 tot 24 januari 2022. De 11 merken die geselecteerd werden door Belgium is Design zullen nog het ganse jaar beschikbaar blijven op het digitale MOM platform.

Wallonie-Bruxelles Design Mode en Flanders DC organiseren samen deze tiende Belgium is Design-deelname in de sectie TODAY/Signatures en op het digitale MOM-platform. ​
De 11 geselecteerde merken bieden een gevarieerd en complementair aanbod aan interieurproducten. Naast meubelen, verlichting en textiel is er een collectie kaarsen en een reeks volledig biologisch afbreekbare voorwerpen voor dagelijks gebruik.

De tafels zijn de paradepaardjes van de meubelselectie. Playground, de buitentafel van Jeff Rutten, symboliseert een ruimte voor spel en gezelligheid. De tafel bestaat uit dikwandige stalen buizen en een geperforeerd stalen tafelblad. Elk van de tafels is volledig gelast met een gemetalliseerde, hoogwaardige poedercoating. Sommige tafels in de collectie hebben zelfs een geïntegreerde verlichting. De tafelbladen van Pierre-Emmanuel Vandeputte zijn makkelijk demonteerbaar waardoor ze zowel voor grote diners als een intieme tête-à-tête kunnen dienen. De high-end tafels van Havani worden op maat gemaakt in een hoogwaardig, natuurlijk materiaal naar keuze. Havani's Papillon-collectie dankt haar vorm aan een centraal achthoekig hart, dat elke tafelpoot elegant verbindt en met haar asymmetrische vlindersilhouet maximaal plaats en comfort biedt.

Ook verlichting draagt bij tot de luxueuze sfeer van de kamer. Zowel de high-end schakelaars met ambachtelijke afwerking van Atelier Luxus als de duurzame modellen van verlichtingsbedrijf Luminello tonen een breeds scala aan mogelijkheden. Sven Algoet ontwerpt en maakt nu al 10 jaar verlichting onder de naam Luminello. De zaak is het verhaal van een jongen uit een klein dorp, met grote dromen om zich te onderscheiden van de rest. En zich onderscheiden, dat doet Luminello, met zijn eenvoudige, elegante stijl.

Textiel staat zoals elk jaar centraal bij Belgium is Design. Christoph Broich Homeproject biedt een eigentijdse kijk op interieurdesign. Elk kussen, elke plaid of sporthanddoek wordt met de hand gemaakt, volgens een voortdurend evoluerend en instinctief artistiek proces. Amgs ​ en - voor het eerst - KVP Textile Design tekenen ook present op Maison&Objet. Zij brengen kussens, plaids, stola's en huishoudlinnen met een elegante uitstraling. Pascale Risbourg introduceert, naast haar behangcollectie, keramische stukken in symbiose met haar behangpapier.

De selectie omvat ook accessoires. Zo ontdekken we Stan Editions, dat een nieuw gebruik van kaarsen voorstelt: speels en oneindig combineerbaar. CANDL STACKS, is het resultaat van de zoektocht naar een nieuwe manier om kaarsen te gebruiken. Geïnspireerd door het toenemende aanbod sculpted candles, ontwikkelde het team achter Stan Editions tijdens de eerste Belgische lockdown van 2020 zelf een kaarsensculptuur: een toren van kaarsen die kan worden gestapeld, uiteengehaald, opgebrand en op eindeloos veel manieren terug opnieuw opgebouwd. La bougie qui bouge werd zo geboren. Tenslotte de beredeneerde en geëngageerde luxe van Design for Resilience die met hun reeks veerkrachtige sponzen voor een esthetisch en milieuvriendelijk alternatief zorgt voor een alledaags voorwerp.

Dit zijn de 11 Belgische merken en ontwerpers

1. amgs - Ana María Gómez

2. Atelier Luxus

3. Christoph Broich

4. Design for Resilience

5. Havani

6. Jeff Rutten

7. KVP Textile Design

8. Luminello

9. Pascale Risbourg

10. Pierre-Emmanuel Vandeputte

11. Stan editions

Beelden

Voor een volledig overzicht van elk merk en beelden in hoge resolutie, download het volledige persdossier hier.

Over Belgium is Design

Belgium is Design promoot Belgisch design op internationale schaal. Het platform, dat intussen 10 jaar bestaat, is het initiatief van organisaties die design promoten binnen en buiten België: Flanders DC, MAD Home of Creators and Wallonie-Bruxelles-Design-Mode (WBDM)

Meer info over alle activiteiten van Belgium is Design: http://www.belgiumisdesign.be/

Link naar het MOM digitaal platform: https://mom.maison-objet.com/

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC is het Vlaamse design- en modecentrum en werkt aan sterk toekomstgericht ondernemerschap in de design- en modesector. 

Contact

Nationalestraat 28 - 2000 Antwerpen

+32 3 746 09 46

info@flandersdc.be

www.flandersdc.be