Belgische muziek én mode als krachtig duo op het podium van Eurosong

Podium outfit van Veronique Branquinho voor Sennek onthuld

Op 8 mei staat Sennek op het Eurovisiesongfestival podium in Lissabon met 'A Matter Of Time' tijdens de eerste halve finale. Vandaag repeteerde ze voor het eerst in haar podium outfit van niemand minder dan Veronique Branquinho. Wij delen dan ook graag en met de nodige trots deze stijlvolle Belgische samenwerking van twee van onze beste creatieve exportproducten: mode & muziek.

 

Flanders DC stelde enkele vragen aan Veronique over deze bijzondere samenwerking:

Hoe belangrijk is voor jou de link tussen mode en muziek? Wat zijn de voordelen van zo'n cross sectoriële samenwerking?

"De link tussen mode en muziek is voor mij altijd heel belangrijk geweest. Op mijn defilés creëer ik een eigen wereld en muziek maakt daar deel van uit. Mode is net zoals muziek een communicatie medium, een taal. Zowel muziek als mode kunnen krachtige beelden en gevoelens oproepen. Ze kunnen elkaar versterken."

Hoe leerde je Sennek kennen? Was de beslissing tot samenwerken snel beklonken?

"Gerrit Kerremans ( de muziek coördinator van de VRT) heeft ons aan elkaar voorgesteld. Gerrit doet al jaren de soundtracks op mijn defilés in Parijs. Hij kent mijn werk goed en dacht dat het wel zou klikken tussen Laura en mij en hij had gelijk."

Senneks outfit werd speciaal voor haar ontworpen en op maat gemaakt. Hoe begin je aan zo'n proces? Hoe nauw was Sennek zelf betrokken bij het proces?

"Laura heeft een vrouwelijke uitstraling met een mysterieus en donker kantje. Dat is vertrouwd terrein voor mij in mijn collecties. Ze kende mijn werk en heeft mij haar favoriete silhouetten getoond. Ik heb haar dan wat voorstellen gedaan. Er zijn verschillende outfits gemaakt, maar bij de repetitie werd al snel duidelijk welke outfit het zou worden." 

Waarom moet België dit jaar winnen op het Eurovisiesongfestival volgens jou?

"Omdat het kwaliteit is van de bovenste plank. Het is een stijlvol, oprecht en integer nummer dat veel harten kan raken.  Sennek is een getalenteerde zangeres en brengt het lied met overgave en ze is omringd met een top professioneel team. Ik vind het een hele eer dat ik mijn steentje mag bijdragen. La Belgique , douze points!"

 

Op het podium zal Sennek een zwarte transparante tule jurk van Veroniques hand dragen. Onder de jurk draagt ze een broek met mannelijke snit, om zo het contrast met de romantische jurk te maken. Door de transparante stof, met details in geplisseerd fluweel, wordt de jurk meteen ook een stuk uitdagender. Tijdens de act wordt er een lichtspel gecreëerd dat door de jurk valt. Dit spel van onthullen en verhullen wordt nog versterkt door de ruches in geplisseerd fluweel op de jurk.

 

Bekijk hier een fragment van de eerste repititie, inclusief oufit!

 

Over Veronique Branquinho

Veronique Branquinho studeerde in 1995 af in de richting Mode aan de Antwerpse Koninklijke academie voor schone kunsten en ontwerpt zowel vrouwen- als mannenkledij en schoenen. Het  werk van Veronique is donker romantisch, vrouwelijk en mysterieus met een ambigue sfeer. Veronique was van 2009 tot 2011 artistiek directeur voor Delvaux, werkte samen met merken als Marie Jo, Camper en 3 Suisses, en geeft les als gastdocent aan de Antwerpse Academie. In 2012 herlanceerde ze haar merk in samenwerking met Onward luxury group. Daarnaast won Veronique verschillende prijzen voor haar ontwerpen, zoals de VH1 Fashion Award voor Best New Designer (New York) en de Moet Chandon fashion award (België), en had ze een solotentoonstelling in het Modemuseum in Antwerpen.

 

Nathalie De Schepper

PR & Communications Manager, Flanders DC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC is het Vlaamse design- en modecentrum en werkt aan sterk toekomstgericht ondernemerschap in de design- en modesector. 

Contact

Nationalestraat 28 - 2000 Antwerpen

+32 3 746 09 46

[email protected]

www.flandersdc.be