Belgium + Berlin = return to creativity

Flanders DC en Fashion Council Germany presenteren installaties van Belgische en Duitse designers

Flanders DC en Fashion Council Germany (FCG), met de steun van hun gemeenschappelijke partner de Woolmark Company, organiseerden Belgium + Berlin = return to creativity tijdens de Duitse persdagen in Berlijn. Flanders DC zet met dit soort projecten in op internationale promotie onder de naam 'Belgian Fashion Today', waarmee we de huidige generatie modeondernemers een platform willen bieden.

Op 18 tot 19 oktober ontdekten 200 Duitse journalisten en buyers de vier Belgische en twee Duitse creatieve designers en hun kijk op wol:

Christian Wijnants toonde een shoot van de hand van Antwerps fotografenduo Jan & Jorre, speciaal gerealiseerd voor dit project. Zijn collecties bevatten een poëtische interpretatie van knitwear vaak gecombineerd met zijn signature bloemenprints.

Daniel Andresen
​ gaf ons een blik op de verschillende stadia van het ontstaan van een van zijn duurzame knits in zijn knitting atelier in Antwerpen. Daniel put inspiratie uit zijn roots, het mooie Föhr eiland in Duitsland, en zijn huidige stadsomgeving Antwerpen.


I love Mr Mittens
​ maakte een statement tegen fast fashion met haar handgebreide knits onder het motto heartworking knitwear en illustreerde het groeiend aantal vrouwenhanden dat ze aan het werk zet met haar label.

Wali Mohammed Barrech werkte voor de gelegenheid een tassencollectie uit in vilt met een stijlvolle knipoog naar doordeweekse poetsproducten.

Ook Berlijnse designers William Fan & Esther Perbandt presenteerden hun artistieke kijk op mode en wol.

De huidige Belgische mode bouwt verder op de Antwerp Six en kent ondertussen een hele nieuwe generatie van succesvolle Belgische designers. Belgische mode wordt gezien als internationaal, creatief, rebels, avant-garde, innovatief, vernieuwend and gerenommeerd. Belgische designers zetten vaak creativiteit op de eerste plaats, dit stemt overeen met de unieke aanpak van het onderwijsmodel aan de Koninklijke academie voor Schone Kunsten in Antwerpen.

Als Flanders DC promoten we Belgische designers in internationale markten zoals Milaan en Parijs op de Fashion Weeks. We voelen nu de nood om ook aanwezig te zijn in een markt als Berlijn, omdat er ruimte is voor creativiteit en vernieuwing, twee dingen die nauw aansluiten bij het Belgische mode-DNA. We zijn blij om de handen in elkaar te slaan met Fashion Council Germany voor projecten zoals “Belgium + Berlin = return to creativity” en plannen in de toekomst vaker events op te zetten onder de vlag 'Belgian Fashion Today'. Hiermee illustreren we waar Belgische mode vandaag voor staat en geven we hen de kans zich te presenteren aan een internationaal publiek.

Meer weten over onze werking, 'Belgian Fashion Today' of een van de designers die ons vergezelden naar Berlijn, neem dan contact op via nathalie.deschepper@flandersdc.be

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC is het Vlaamse design- en modecentrum en werkt aan sterk toekomstgericht ondernemerschap in de design- en modesector. 

Contact

Nationalestraat 28 - 2000 Antwerpen

+32 3 746 09 46

info@flandersdc.be

www.flandersdc.be