Belgium is Design terug aanwezig op Maison&Objet Paris

Met: Casimir x Indera / Design for Resilience / KVP Textile Design / Mublo / Natalia Brilli / Stan Editions / Stolp / Tenue de Ville x Peintagone / TheAlfredCollection / Yvan Caillaud

Eind januari bieden Flanders DC en Wallonie-Bruxelles Design Mode (WBDM) opnieuw de kans aan jonge designlabels om deel te nemen aan de beurs Maison&Objet te Parijs. Onder de noemer Belgium is Design zullen tien designprojecten een groepsstand innemen in de Today sectie.

GEËNGAGEERD EN BETROKKEN DESIGN

Maison&Objet is met 85.000 professionele bezoekers uit 160 landen één van de grootste verkoopbeurzen wereldwijd in interieur en decoratie. De beurs staat deze editie helemaal in het thema van zorgzaamheid en betrokkenheid. Hiermee onderstrepen de organisatoren de sleutelrol die ontwerpers spelen bij het aanreiken van concrete oplossingen voor de actuele problemen die de planeet op zijn grondvesten doen schudden. Meer dan ooit nemen designers deel aan het debat en dragen zij bij tot een noodzakelijke en constructieve bezinning die gunstige veranderingen teweeg zal brengen voor de planeet en haar bewoners.

WAARDEN TEN DIENSTE VAN HET DAGELIJKS LEVEN

Met de waarden die het verdedigt, kon het platform Belgium is Design niet anders dan deze aanpak volgen. Door 10 projecten te steunen die variëren van de creatie van meubels en tapijten tot het ontwerp van kaarsen en innovatieve oplossingen op het gebied van neoconsumptie, verdedigen de ontwerpers in deze selectie het idee van een positieve maatschappelijke en ecologische evolutie en een humanisering van het begrip innovatie zelf.

Door de invoering van nieuwe consumptiewijzen aan te moedigen en prikkels voor verandering te bieden, vinden ontwerpers onze levensstijl opnieuw uit. Leren om de verbinding met anderen te verbreken/ vinden (Stolp), de notie van stadspoëzie opnieuw uitvinden (TheAlfredCollection), kleur en ludiek design promoten als sociaal bindmiddel (Stan Editions), het potentieel van veerkrachtige materialen in de natuur zoeken (Casimir x Indera) en de concepten van modulariteit, vectoren van comfort en welzijn, uitbreiden (Mublo) : dat zijn de credo's van de Vlaamse ontwerpers in deze editie.

Het persdossier met de info over alle deelnemers - Casimir x Indera / Design for Resilience / KVP Textile Design / Mublo / Natalia Brilli / Stan Editions / Stolp / Tenue de Ville x Peintagone / TheAlfredCollection / Yvan Caillaud - via belgiumisdesign.be

 

Tot ziens van 19 tot 23 januari 2023 op Maison&Objet Paris, om de tijd te nemen voor het bespreken, presenteren en hanteren van producten die uitnodigen tot ontspanning en een goed gevoel. En op het MOM-platform het hele jaar door!

19 – 23.01.2023
Maison&Objet ​
Parc des Expositions
93420 Paris Nord Villepinte
Hall 6 Today - Stand J82 - K81 ​
MOM Digital Platform


Belgium is Design is een initiatief van Flanders DC, MAD Brussels en Wallonie-Bruxelles Design Mode (WBDM) en heeft sinds 2011 als doel Belgisch design internationaal te promoten.
Belgium is Design is een initiatief van Flanders DC, MAD Brussels en Wallonie-Bruxelles Design Mode (WBDM) en heeft sinds 2011 als doel Belgisch design internationaal te promoten. 
Stefan Ceunen

Stefan Ceunen

Lead communications & PR manager, Flanders DC

 

 

 


Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC is het Vlaamse design- en modecentrum en werkt aan sterk toekomstgericht ondernemerschap in de design- en modesector. 

Contact

Nationalestraat 28 - 2000 Antwerpen

+32 3 746 09 46

info@flandersdc.be

www.flandersdc.be