Creative Ville brengt alle 12 creatieve sectoren* samen op één inspiratie-event

Creative Ville brengt alle 12 creatieve sectoren* samen op één inspiratie-event

Na een pauze keert Flanders DC dit jaar terug met een derde editie van Creative Ville: de enige inspiratie- en netwerkconferentie in Vlaanderen die de héle creatieve sector bijeenbrengt.  Het opzet: elkaar inspireren rond creatief ondernemerschap en contacten over sectoren heen stimuleren.

Van architectuur tot reclame, van design tot film: Vlaanderen heeft een bruisende creatieve sector die meer dan 170.000 Vlamingen tewerkstelt. Een bloeiende creatieve sector prikkelt ons dagelijks op artistiek, intellectueel en emotioneel vlak en maakt Vlaanderen tot een aantrekkelijke creatieve en culturele hotspot waarmee we ons op internationaal vlak onderscheiden. Daarnaast is de creatieve sector vaak een early adopter van de nieuwste technologieën en businessmodellen en daardoor ook een aanjager van innovatie.

Het vrijwaren van die creatieve vrijheid, de balans tussen maatschappelijke en economische impact in evenwicht houden, omgaan met het onzekere aspect van innoveren en het rijmen van creativiteit met succesvol ondernemerschap is echter niet vanzelfsprekend.

Vaak blijven de diverse creatieve subsectoren daarbij steken bij de eigen gekende manieren van werken. “We stellen telkens vast hoe verfrissend creatieve ondernemers het vinden om inspiratie op te doen bij peers in andere creatieve sectoren: het levert hen nieuwe ideeën op rond hun werk & bedrijfsvoering en het helpt hen hun gangbare netwerk te verbreden,” vertelt Carlo Vuijlsteke, projectmanager bij Flanders DC, “vandaar dat we Creative Ville willen uitbouwen tot een vast ontmoetingsmoment voor de hele sector”.

In tegenstelling tot andere conferenties is Creative Ville volledig ontworpen op maat van de creatieve sector, met een line-up van sprekers uit diverse creatieve hoeken. Toonaangevende ondernemers en baanbrekende nieuwkomers zullen er  een inkijk geven in hun werk en uitdagingen. Na de edities in Gent en Brussel legt Flanders DC dit jaar de lat hoger en staan er naast lokale helden ook internationale sprekers op het programma. 

Onder andere internationale sprekers zoals Rolf Hay, Co-founder van het Deense designmerk HAY en Mike Monteiro, een wereldwijd gelauwerd spreker over design vanuit business perspectief; schrijver, co-founder en design director bij Mule Design uit San Francisco zullen op het Creative Ville podium hun inzichten delen.

En o.a. Bert Hamelinck, co-founder en managing director van internationaal productiehuis Caviar, technologiekunstenaar Dries Depoorter, auteur Dimitri Verhulst en galeriehoudster Sofie Van de Velde getuigen over het vooruitstrevende, creatief vernieuwende maar ook soms weerbarstige en onzekere karakter van de sector dat vaak gedurfd ondernemerschap vraagt. 

 

BEZOEK DE WEBSITE VOOR MEER DETAILS OVER ALLE REEDS AANGEKONDIGDE SPREKERS.
In de komende weken zullen de 9 resterende sprekers bekend gemaakt worden.

Dit jaar zal Creative Ville back to back met de conferentie voor de modesector, Fashion Talks, georganiseerd worden op eenzelfde locatie: op 21 november Fashion Talks, op 22 november Creative Ville. 

Meer info en programma-updates: www.creativeville.be

Interesse in Creative Ville of een van onze sprekers? Neem gerust contact op via:

&

Natascha Rommens
Natascha Rommens PR & Communications Manager, Flanders DC

 

* De 12 creatieve sectoren zijn: architectuur, audiovisuele industrie, beeldende kunst, communicatie + pr en reclame, design, erfgoed, gaming, gedrukte en digitale media, mode, muziek, nieuwe media, podiumkunsten

Over Flanders DC

Flanders DC, of voluit Flanders District of Creativity, is het unieke aanspreekpunt voor ondernemen in de creatieve sector. Flanders DC ondersteunt, promoot en verbindt creatieve ondernemers uit Vlaanderen bij de start, groei of professionele uitbouw van hun onderneming. Return on Creativity; daar staan wij voor.

Flanders DC
Diestsevest 76 - 3000 Leuven
Fosbury & Sons — Mechelsesteenweg 271, 1.1, 2000 Antwerpen
Ravensteingalerij 38 - 1000 Brussel