Skip to Content

Creativity World Forum in 2014 in Kortrijk

Flanders District of Creativity en de stad Kortrijk kondigen aan dat het Creativity World Forum op 5 en 6 november 2014 zal plaatsvinden in Kortrijk Xpo. Het Creativity World Forum is de grootste conferentie rond creativiteit en innovatie in Europa.

Sinds 2004 strijkt het Creativity World Forum (CWF) om de drie jaar in Vlaanderen neer. Het Forum brengt 2000 deelnemers van over de hele wereld samen om te luisteren naar inspirerende sprekers. Twee dagen lang wordt een publiek van businesslui, beleidsmakers, creatieve ondernemers, marketeers en studenten ondergedompeld in een opeenvolging van boeiende lezingen. Op vorige programma’s stonden sprekers als John Cleese, Steve Wozniak, Malcolm Gladwell, Oliver Stone,…

Het Creativity World Forum is ook de ontmoetingsplek voor al wie met ondernemingscreativiteit en innovatie bezig is.

De keuze voor Kortrijk als gaststad, ligt voor de hand. “Kortrijk Xpo biedt alle ruimte en faciliteiten voor een groot internationaal congres,” aldus Pascal Cools, directeur van Flanders DC. “Bovendien heeft de stad, met bijvoorbeeld de Biënnale Interieur, alle ervaring in huis om ook een boeiend nevenprogramma in het centrum mee te organiseren. De stad leeft en ligt temidden van de creatieve Euregio.”

De provincie West-Vlaanderen ondersteunt deze keuze ten volle. Gedeputeerde voor economie Jean de Bethune: "Met de Fabrieken voor de Toekomst trekt de Provincie voluit de kaart van creatieve, innovatieve clusters. De Kortrijkse regio is het ankerpunt van de cluster rond nieuwe materialen en industrial design. Een perfecte uitvalsbasis voor een event als het Creativity World Forum."

Ook de stad is blij met de komst van het Creativity World Forum. Burgemeester Vincent Van Quickenborne: “Het nieuwe stadsbestuur zet resoluut in op de creatieve maakeconomie. Omdat we geloven in een toekomst voor onze industrie. Een industrie die gaat voor toegevoegde waarde. Flanders DC is de organisatie in Vlaanderen met een neus daarvoor.”

Ondertussen werkt Flanders DC al volop aan het programma, om ook dit keer weer internationale toppers naar Vlaanderen te halen. De eerste namen zullen bekend gemaakt worden in voorjaar 2014.

Wil u nu al op de hoogte worden gehouden: www.creativityworldforum.be

Meer informatie:

Trui Moerkerke
Communication Manager Flanders DC
Trui.moerkerke@flandersdc.be
+32 474 26 61 28

Mieck Vos
Kabinetschef Burgemeester Vincent Van Quickenborne
Mieck.vos@kortrijk.be
+32 474 84 32 43

Over Flanders DC

Flanders DC, of voluit Flanders District of Creativity, is het unieke aanspreekpunt voor ondernemen in de creatieve sector. Flanders DC ondersteunt, promoot en verbindt creatieve ondernemers uit Vlaanderen bij de start, groei of professionele uitbouw van hun onderneming. Return on Creativity; daar staan wij voor.

Flanders DC
Diestsevest 76 - 3000 Leuven
Fosbury & Sons — Mechelsesteenweg 271, 1.1, 2000 Antwerpen
Ravensteingalerij 38 - 1000 Brussel