De Belgian Game Awards zijn terug!

De Belgische gamesector zet opnieuw haar beste games, game studio's en eSporters in de kijker. Aanmelden kan vanaf nu.

De gamesector is big business in de wereld en dat hebben ook de Belgen begrepen. Voor de vierde keer bekronen de Belgian Game Awards talent van eigen bodem. Wie wil meedingen naar een Award, kan vanaf nu tot 19 mei indienen. De winnaars worden tijdens de Awards show op 1 oktober 2021 bekend gemaakt.

De Belgische gamesector groeit gestaag: in 10 jaar tijd werd de omzet van de Vlaamse gamesector verdubbeld (bron: creatievesector.be). Corona had tevens een positieve invloed. Er werd wereldwijd een recordaantal games verkocht en ook de Belgische speler vond de weg naar games van eigen bodem. Met de Belgian Game Awards 21 zetten zowel een professionele jury als het gamend publiek games, studio's en eSporters in de kijker.

Diverse Award categorieën

Voor de Belgian Game Awards 21 komen video games in aanmerking die tussen 16 november 2019 en 19 mei 2021 werden gelanceerd en waarvan de studio een hoofdkantoor in België heeft. Dit zijn de categorieën van de Belgian Game Awards 21 waarvoor game studio's zich vanaf nu kunnen aanmelden:

  • Mobile Game of the Year
  • PC/Console Game of the Year
  • AR/VR Game of the Year
  • Best Non Entertainment
  • Debut Game of the Year
  • Most Anticipated Game of the Year
  • Student Game of the Year
  • Best Studio
  • Most Promising Startup Studio

Bovenop deze categorieën bekroont de jury ook een persoonlijkheid uit de gamesector met de Lifetime Achievement Award. Ook het publiek krijgt een stem. Vanaf 18 augustus beslist het publiek via een online stemming mee wie met de Audience Award naar huis gaat.

De Belgian Game Awards 21 zetten echter niet alleen games in de kijker. Ook eSporters en eSports Teams maken kans op een Award. De jury én het publiek beslissen samen wie met de award voor eSports Event of the Year; de eSports Pro Player of the Year en de eSports Rookie Player of the Year naar huis gaat.

Uitreiking

De genomineerden worden midden juni bekend gemaakt. De uiteindelijke winnaars krijgen tijdens de uitreiking op 1 oktober de begeerde Belgian Game Award 21 in handen.

Over de Belgian Game Awards

De Belgian Game Awards worden jaarlijks uitgereikt en zijn al sinds 2016 een vaste waarde in het gamelandschap. Dit jaar worden de awards georganiseerd door Flanders DC i.s.m. BelgianGames en mogelijk gemaakt dankzij de steun van deze partners: FLEGA, WALGA, hub.brussels, Cronos Interactive, VAF|Gamefonds, Wallimage, Belgian Esports Federation en speelhetslim.be/jouezmalin.be.

Meer info

Aanmelden voor en info over de Belgian Game Awards 21: awards.belgiangames.be

Contact BelgianGames

NL: David Verbruggen - david.verbruggen@flega.be; +32473968567

FR: Jean Gréban - jgreban@gmail.com; +32475536401

Perscontact Belgian Game Awards 21

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC is het Vlaamse design- en modecentrum en werkt aan sterk toekomstgericht ondernemerschap in de design- en modesector. 

Neem contact op met

Nationalestraat 28 - 2000 Antwerpen

+32 3 746 09 46

info@flandersdc.be

www.flandersdc.be