De inschrijvingen voor de Henry van de Velde Awards 24 zijn geopend!

Vanaf 18 april kunnen cases meedingen naar de meest prestigieuze designawards in ons land.

Zoals elk jaar betekenen de Henry van de Velde Awards een kroon op het werk van ontwerpers en bedrijven die design op een slimme manier integreren in hun onderneming. Designers en bedrijven kunnen hun projecten vanaf nu registreren voor een van de negen categorieën en zo kans maken op de felbegeerde designprijzen. 

 

De Henry van de Velde Awards tonen en bekronen zowel Vlaamse ontwerpers, bedrijven, producten, projecten, diensten en systemen die, dankzij het slim inzetten van design, een positieve impact hebben op de samenleving, het milieu en de economie. Via de eigen communicatiekanalen, de feestelijke awarduitreiking in Bozar en een eigen publicatie vormen de Henry van de Velde Awards een platform bij uitstek voor design uit Vlaanderen. 

De Henry van de Velde Awards worden uitgereikt door Flanders DC en zijn de belangrijkste designprijzen in België. Voor het 30ste jaar (!) op rij nodigt Flanders DC ontwerpers, ontwerpbureaus, bedrijven en opdrachtgevers uit om hun allerbeste werk in te sturen. 

De deadline is 31 mei 2023, zo krijgen ontwerpers en bedrijven ruim de tijd om hun beste werk van het afgelopen jaar in te schrijven voor deze wedstrijd. Indienen is bovendien gratis en kan binnen één of meerdere van de volgende categorieën:

  1. Business Innovation
  2. Consumer
  3. Crafts
  4. Design Research
  5. Digital Product
  6. Environment
  7. Graphics
  8. Habitat
  9. Spaces 

Een vakjury van onafhankelijke experts zal op basis van de ingediende dossiers drie winnaars per categorie selecteren, die een Gold, Silver of Bronze Award zullen ontvangen. Het volledige wedstrijdreglement is te vinden via de website https://henryvandevelde.be/nl/reglement

De winnaars worden meegenomen in een uitgebreide PR- en communicatiecampagne en worden bekroond tijdens een feestelijke awarduitreiking in Bozar te Brussel. Winnaars van deze 'Oscars in Belgisch design' kunnen ook telkens rekenen op ruime aandacht van pers, publiek en het bedrijfsleven in ons land en op internationale schaal.  

 

De Henry van de Velde Awards worden georganiseerd door Flanders DC, in samenwerking met VLAIO, Bozar, OVAM, VMM en Bokrijk


Op 4 mei organiseert Flanders DC het webinar "Je project indienen voor de Henry van de Velde Awards 24" met winnaars Pieter Lesage (Studio Dott) en Jo Klaps (Brussels Lof). Registreren kan gratis via 
https://www.flandersdc.be/nl/agenda/webinar-je-project-indienen-voor-de-henry-van-de-velde-awards-24

Voor alle info en wedstrijdinschrijvingen: henryvandevelde.be
 

Website preview
Henry van de Velde Awards
De Henry van de Velde Awards, georganiseerd door Flanders DC, lauweren Vlaamse ontwerpers, bedrijven, producten, projecten, diensten en systemen.
henryvandevelde.be
Stefan Ceunen

Stefan Ceunen

Marketing Communication & PR Manager, Flanders DC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC is het Vlaamse design- en modecentrum en werkt aan sterk toekomstgericht ondernemerschap in de design- en modesector. 

Contact

Nationalestraat 28 - 2000 Antwerpen

+32 3 746 09 46

info@flandersdc.be

www.flandersdc.be