De inschrijvingen voor de Henry van de Velde Awards 25 zijn geopend!

Reeds 30 jaar tonen en bekronen de Henry van de Velde Awards Vlaamse ontwerpers, bedrijven, producten, projecten, diensten en systemen die, dankzij het slim inzetten van design, een positieve impact hebben op de samenleving, het milieu en de economie. Vanaf 16 april kunnen ontwerpers, ondernemers, ​ bedrijven en organisaties hun projecten registreren om mee te dingen naar de meest prestigieuze designawards in België.

 

De Oscars in Belgisch design

De Henry van de Velde Awards worden jaarlijks uitgereikt door Flanders DC en zijn de belangrijkste designprijzen in België. Ze betekenen telkens een kroon op het werk van ontwerpers en bedrijven die design op een slimme manier integreren in hun onderneming. ​

Via de eigen communicatiekanalen, de feestelijke awardshow in Bozar en een eigen publicatie vormen de Henry van de Velde Awards een platform bij uitstek voor design uit Vlaanderen. De winnaars worden ook meegenomen in een uitgebreide PR- en communicatiecampagne. Winnaars van deze 'Oscars in Belgisch design' kunnen telkens rekenen op ruime aandacht van pers, publiek en het bedrijfsleven in ons land en op internationale schaal. ​ 

 

Registraties zijn nu geopend

Voor het 31ste jaar op rij nodigt Flanders DC ontwerpers, ontwerpbureaus, bedrijven en opdrachtgevers uit om hun allerbeste werk in te sturen. Ze kunnen hun projecten vanaf nu registreren voor een van de negen categorieën en zo kans maken op de felbegeerde designprijzen. 

Deadline voor registratie is 31 mei 2024. Zo krijgen ontwerpers en bedrijven ruim de tijd om hun beste werk van het afgelopen jaar in te schrijven voor deze wedstrijd. Indienen is gratis en kan binnen één of meerdere van de volgende categorieën:

  1. Business Innovation
  2. Consumer
  3. Crafts
  4. Design Research
  5. Digital Product
  6. Environment
  7. Graphics
  8. Habitat
  9. Spaces 

Een vakjury van onafhankelijke experts zal op basis van de ingediende dossiers drie winnaars per categorie selecteren, die een Gold, Silver of Bronze Award zullen ontvangen. ​

Alle info: henryvandevelde.be

Wedstrijdoverzicht en inschrijvingen: https://henryvandevelde.be/nl/awards/25

Wedstrijdreglement: https://henryvandevelde.be/nl/reglement

Videotutorial voor de registratie: https://youtu.be/IzFFtirI0p4

 

De Henry van de Velde Awards worden reeds meer dan 30 jaar georganiseerd door Flanders DC, in samenwerking met VLAIO, Bozar, OVAM, VMM en Bokrijk.

De laatste Henry van de Velde awardshow in januari 2024
De laatste Henry van de Velde awardshow in januari 2024

 

Stefan Ceunen

Stefan Ceunen

Lead communications & PR manager, Flanders DC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC is het Vlaamse design- en modecentrum en werkt aan sterk toekomstgericht ondernemerschap in de design- en modesector. 

Neem contact op met

Nationalestraat 28 - 2000 Antwerpen

+32 3 746 09 46

info@flandersdc.be

www.flandersdc.be