De raamtentoonstelling Windows of Opportunity komt opnieuw naar hartje Brussel tijdens Design September

De raamtentoonstelling Windows of Opportunity komt opnieuw naar hartje Brussel tijdens Design September

De ramen van de kantoren van Flanders DC brengen jong en gevestigd designtalent tijdens het designparcours Design September

Als Design September ervoor zorgt dat design overal in Brussel een hele maand lang centraal staat, dan kunnen we niet anders dan hier hard aan bijdragen. Van 7 september tot en met 1 oktober organiseert Flanders DC de tweede editie van Windows of Opportunity. Kom windowshoppen langs onze grote ramen (heel Kanselarijstraat 19 en de hoek van de Koloniënstraat - Kanselarijstraat)  en ontdek zowel nieuw, aanstormend talent als gevestigde designwaarden!
 

Ramen zorgen niet alleen voor een blik naar buiten, ze trekken ook de aandacht van voorbijgangers, ze doen ons naar binnen gluren om iets te ontdekken. De presentatie Windows of Opportunity toont vensters op de designwereld. Wie zijn ontwerpers om in de gaten te houden? Wat gebeurt zoal rond keramiek, meubel, juweel, textiel,...? Toevallige passanten en gerichte bezoekers ontdekken het samen door de etalageramen van Flanders DC te bekijken.
 

Inge Vranken, Senior Project Manager Design: "Windows of Opportunity is geen klassieke tentoonstelling. Voor Design September worden onze kantoorramen designetalages waar we steengoede, verrassende Vlaamse ontwerpers tonen in het hartje van Brussel."

 

Locatie

Windows of Opportunity toont 12 ontwerpers of ontwerperscollectieven in de Kanselarijstraat 19 in Brussel. Deze blok zit tussen de Koloniënstraat en de Sint-Michielskathedraal. Rechts van de ingang is het kantoor van Flanders DC, links van de ingang de voormalige Design Vlaanderen Galerie. Samen goed voor 8 grote ramen.

 

Deelnemers

Als je vertrekt in de Koloniënstraat, naar beneden stapt tot aan de hoek en dan rechts afslaat naar de kathedraal, krijg je het werk te zien van:

  • Koloniënstraat

    Lore Segers
    
Charlotte Vandenborre
    
Hannelore Smout
    
Miel Cardinael
 

  • Kanselarijstraat - kant bureau

    Stuf (Jielt Gregoire)

  • Kanselarijstraat - kant voormalige Design Vlaanderen Galerie

    Hugo Meert
    
Studio Helder
    
Katja Van Breedam
    
Lies Van Kerckhove - Fragmenture
    
Sarah Dehandschutter
    
Sylvain Willenz voor Durlet
    
Leo Aerts

Daarnaast is brengt Nathalie Dewez een aparte presentatie in de ruimte vlak naast de Sint-Michielskathedraal.
 

Windows of Opportunity
7 september - 1 oktober 2017

Flanders DC
Kanselarijstraat 19 en doorlopend naar de Koloniënstraat
1000 Brussel, België
www.flandersdc.be

De tentoonstelling is 24/24 u, 7/7 dagen gratis te bezichtigen vanop de straat. Windows of Opportunity wordt getoond in het kader van Design September

 

Contacteer ons
Bie Luyssaert Communications Manager Design, Flanders DC
Bie Luyssaert Communications Manager Design, Flanders DC
Over Flanders DC

Flanders DC, of voluit Flanders District of Creativity, is het unieke aanspreekpunt voor ondernemen in de creatieve sector. Flanders DC ondersteunt, promoot en verbindt creatieve ondernemers uit Vlaanderen bij de start, groei of professionele uitbouw van hun onderneming. Return on Creativity; daar staan wij voor.

Flanders DC
Diestsevest 76 - 3000 Leuven
Fosbury & Sons — Mechelsesteenweg 271, 1.1, 2000 Antwerpen
Ravensteingalerij 38 - 1000 Brussel