District of Creativity Network op bezoek

Flanders DC toont innovatief en creatief Vlaanderen

In de kantoren van Flanders DC verwelkomde Minister van Innovatie Ingrid Lieten vandaag vertegenwoordigers van het District of Creativity Network, een verzameling van 12 creatieve en innovatieve regio's. De komende dagen neemt Flanders DC de internationale delegatie op sleeptouw door innovatief en creatief Vlaanderen.

De volgende drie dagen bezoekt de delegatie bedrijven en organisaties die een voorbeeld zijn van innovatie en van een toekomstgerichte aanpak. Focus ligt op de kruisbestuiving tussen technologische innovaties en de creatieve industrieën. Op het programma onder meer: bezoeken aan Materialise (wereldspeler inzake 3D-printing), Imec (wereldspeler in nano-electronics), TIO3/TIC (Textiles Open Innovation Centre), The Level  (Incubator en 3D-Compententiecentrum), My Machine (project waarbij kinderen een droommachine kunnen maken), Art Economy (organisatie die via kunst innovatie in een bedrijf stimuleert), Iminds (researchinstituut voor ICT innovatie) en de Krook (innovatief stadsproject in Gent).

Kennisuitwisseling staat centraal in het DC Network. De verschillende regio's kunnen van elkaar leren door uitwisseling van 'best practices' in het stimuleren van innovatie en creativiteit.

Minister Ingrid Lieten belichtte enkele recente Vlaamse projecten: de Sociale Innovatiefabriek, de Call voor Innovatie met de Creatieve Industrieën die een kruisbestuiving tussen de creatieve en andere sectoren beoogt en het op KMO's gerichte project "Ik Innoveer".

"De kennisuitwisseling tussen de leden van het DC Network is belangrijk," aldus Minister Ingrid Lieten. "Bovendien zijn innovatieve projecten vaak gedurfd of experimenteel en dan moet je veel mensen overtuigen van hun nut. Laten we dat met zijn allen samen aanpakken."

In 2004 richtte Flanders DC het District of Creativity (DC) Network op, een groep van 12 creatieve en innovatieve regio's. Dit unieke samenwerkingsverband over de grenzen van landen en continenten heen, wil creativiteit en innovatie, doorslaggevende factoren inzake duurzame economische groei, vooraan op de politieke agenda zetten.

Het DC Network bestaat uit de volgende regio's: Baden-Württemberg, Rhône-Alpes, Lombardije, Catalonië, Schotland, Centraal Denemarken, Tampere, Oklahoma, Rio de Janeiro, Shangai, Karnataka en Vlaanderen.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC is het Vlaamse design- en modecentrum en werkt aan sterk toekomstgericht ondernemerschap in de design- en modesector. 

Contact

Nationalestraat 28 - 2000 Antwerpen

+32 3 746 09 46

info@flandersdc.be

www.flandersdc.be