Eén naam voor aanspreekpunt van de creatieve sector: Flanders DC

Flanders Fashion Institute en Design Vlaanderen worden Flanders DC

Begin 2016 bundelden Flanders Fashion Institute, Design Vlaanderen en Flanders DC de krachten.  Een jaar later zijn ook de expertises en sterktes van de drie organisaties samengesmolten.  Het resultaat: één organisatie met één team, één programma en vanaf nu ook één naam: Flanders DC.  Dit wordt officieel bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de Henry van de Velde Awards in BOZAR in Brussel vanavond.

Philippe Muyters, Vlaams minister van Economie: "Om in de creatieve sector voet aan de grond te krijgen of een meer rendabele onderneming uit te bouwen, is meer nodig dan enkel creatief talent of een straf product. Hoe uniek, creatief of geniaal dat ook is. Gedegen bewegwijzering is dan ook geen luxe... Daarom streefden we naar duidelijkheid: we schuiven één krachtige organisatie naar voor om die ondersteunende rol te spelen en dat is Flanders DC."

Pascal Cools, Managing Director Flanders DC: "Flanders DC ziet de creatieve sector als een toekomstig speerpunt voor onze economie: moeilijk vatbaar voor automatisering en bestand tegen de zuigkracht van de lage lonen. Daarom wil Flanders DC een vruchtbare biotoop zijn voor (aspirant) ondernemers en ondernemingen uit de creatieve sector die een duurzame “Return on Creativity” willen realiseren. Met de bundeling van de dienstverlening van de drie organisaties kunnen we een ruimer aanbod bieden hiervoor."

Concreet:
FLANDERS DC informeert en adviseert
Flanders DC is de referentieorganisatie voor elke professional die onderneemt in de creatieve sector. Een neutrale bron van relevante informatie maar met een heel eigen karakter. Met kennis van zaken adviseert het iedereen die de ambitie heeft om van hun ondernemend plan een succes te maken.

FLANDERS DC verbindt en inspireert
Flanders DC beschikt over een omvangrijk netwerk en is pleitbezorger van kruisbestuiving over de grenzen van sectoren heen. Spraakmakende events zijn een broedplaats voor verrassende en constructieve connecties. Workshops en seminaries bieden toegang tot inspirerende experts en hun gedachtegoed en tot hands-on tips & tricks.

FLANDERS DC opent deuren in het buitenland
Flanders DC faciliteert toegang tot opportuniteiten in de markt via belangrijke internationale beurzen of business trips voor de mode-, design- en gamingsector.

FLANDERS DC brengt erkenning
Flanders DC is een krachtig en gedreven medium. Met onderscheidingen als de prestigieuze Henry van de Velde Awards, een online magazine en sensibiliseringscampagnes rond merken van hier, brengt het mensen, bedrijven en producten van bij ons voor het voetlicht van de wereld.

Pascal Cools

Managing Director, Flanders DC

Jasmijn Verlinden

Communication manager, Flanders DC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC is het Vlaamse design- en modecentrum en werkt aan sterk toekomstgericht ondernemerschap in de design- en modesector. 

Contact

Nationalestraat 28 - 2000 Antwerpen

+32 3 746 09 46

info@flandersdc.be

www.flandersdc.be