Eerste nationale coworking week start op 12 oktober

24 coworkingspaces zetten hun deuren open

Flanders DC en Bar d’office zetten samen met partners in Vlaanderen, Brussel en Wallonië de schouders onder de allereerste coworking week in België. Tijdens de week van 12 tot 16 oktober kunnen de zogenaamde werknomaden gratis de coworking ruimtes in hun buurt ontdekken en kennis opdoen tijdens tal van workshops en netwerkmomenten.

In tijden waarin de files langer worden en er meer en meer aandacht gaat naar het algemene welzijn van de mensen op de werkvloer, is het niet vreemd dat iemand een werkplek uitzoekt die afgestemd is op de kindercrèche, de thuislocatie of het klantenportfolio.

Freelancers en zelfstandige ondernemer hebben zelden de middelen om meteen hun eigen kantoorruimte te huren en zien dan ook heil in coworking ruimtes om toch in een professionele werkcontext te werken, netwerken en klanten te ontvangen. Kortom: coworking is nog steeds een trend waar veel mensen graag op inschrijven.

Flanders DC slat net daarom, onder de noemer van het coworking netwerk Bar d’office de handen in elkaar met maar liefst 25 corworking plaatsenin België om een heuse Coworking week op poten te zetten. Zo kunnen mensen terecht in 8 locaties in Brussel, 8 in Vlaanderen en 9 in Wallonië. Die plaatsen verenigen momenteel al 1300 coworkers op zo maar liefst 14.000 vierkante meter coworkingruimte.

“Coworking is meer dan ergens naartoe gaan om niet alleen aan de keukentafel te hoeven werken. Het gaat eveneens om interessante mensen leren kennen afkomstig uit ander bedrijven en sectoren en daar nieuwe samenwerkingen mee op te zetten,” stelt Tom Suykerbuyk, project manager Bar d’office bij Flanders DC. Elke dag een aantal nieuwe collega’s om je heen; dat kan een verfrissende kijk geven op jouw zaak. Interessante ontmoetingen, een toekomstige klant of een leverancier tegen het lijf lopen, leren hoe andere freelancers hun zaak aanpakken, zijn slechts een paar troeven die coworking te bieden heeft.

Die samenwerkingen komen ten volle tot uiting tijdens een aantal activiteiten die tijdens de coworking week her en der in België worden georganiseerd. Zo kunnen mensen gratis deelnemen aan workshops rond crowdfunding, carrièreplanning en time management. Mensen kunnen bovendien een week lang gratis de deelnemende coworking locaties testen om te zien of coworking wel degelijk iets is voor hen. Een week vol bruisende energie en wisselwerking waarbij Flanders DC met volle goesting inzet op het mobiliseren van mensen en ideeën.

Bezoek de website van de coworking weekhttp://coworkingweek.be

Jan Seurinck

Communicatie manager, Flanders DC

Tom Suykerbuyk

Projectmanager Coworkingweek

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC, voluit Flanders District of Creativity, is het unieke aanspreekpunt voor ondernemen in de creatieve sector. Flanders DC ondersteunt, promoot en verbindt creatieve ondernemers uit Vlaanderen bij de start, groei of professionele uitbouw van hun onderneming. Return on Creativity, daar staan we voor.

Contact

Diestsevest 76 - 3000 Leuven

+32 16 24 29 24

[email protected]

www.flandersdc.be