Eerste nationale coworking week start op 12 oktober

24 coworkingspaces zetten hun deuren open

Donderdag 1 oktober 2015 — Flanders DC en Bar d’office zetten samen met partners in Vlaanderen, Brussel en Wallonië de schouders onder de allereerste coworking week in België. Tijdens de week van 12 tot 16 oktober kunnen de zogenaamde werknomaden gratis de coworking ruimtes in hun buurt ontdekken en kennis opdoen tijdens tal van workshops en netwerkmomenten.

In tijden waarin de files langer worden en er meer en meer aandacht gaat naar het algemene welzijn van de mensen op de werkvloer, is het niet vreemd dat iemand een werkplek uitzoekt die afgestemd is op de kindercrèche, de thuislocatie of het klantenportfolio.

Freelancers en zelfstandige ondernemer hebben zelden de middelen om meteen hun eigen kantoorruimte te huren en zien dan ook heil in coworking ruimtes om toch in een professionele werkcontext te werken, netwerken en klanten te ontvangen. Kortom: coworking is nog steeds een trend waar veel mensen graag op inschrijven.

Flanders DC slat net daarom, onder de noemer van het coworking netwerk Bar d’office de handen in elkaar met maar liefst 25 corworking plaatsenin België om een heuse Coworking week op poten te zetten. Zo kunnen mensen terecht in 8 locaties in Brussel, 8 in Vlaanderen en 9 in Wallonië. Die plaatsen verenigen momenteel al 1300 coworkers op zo maar liefst 14.000 vierkante meter coworkingruimte.

“Coworking is meer dan ergens naartoe gaan om niet alleen aan de keukentafel te hoeven werken. Het gaat eveneens om interessante mensen leren kennen afkomstig uit ander bedrijven en sectoren en daar nieuwe samenwerkingen mee op te zetten,” stelt Tom Suykerbuyk, project manager Bar d’office bij Flanders DC. Elke dag een aantal nieuwe collega’s om je heen; dat kan een verfrissende kijk geven op jouw zaak. Interessante ontmoetingen, een toekomstige klant of een leverancier tegen het lijf lopen, leren hoe andere freelancers hun zaak aanpakken, zijn slechts een paar troeven die coworking te bieden heeft.

Die samenwerkingen komen ten volle tot uiting tijdens een aantal activiteiten die tijdens de coworking week her en der in België worden georganiseerd. Zo kunnen mensen gratis deelnemen aan workshops rond crowdfunding, carrièreplanning en time management. Mensen kunnen bovendien een week lang gratis de deelnemende coworking locaties testen om te zien of coworking wel degelijk iets is voor hen. Een week vol bruisende energie en wisselwerking waarbij Flanders DC met volle goesting inzet op het mobiliseren van mensen en ideeën.

De coworkingtafel bij coworkingspace Flanders DC
Coworken in een creatieve omgeving bij ideefiks in Melle
Vergadering in Coworkingspace Het Bolwerk in Edegem
Inspanning en ontspanning in coworkingspace De Winkelhaak in Antwerpen

Contacteer ons

Jan Seurinck

Communicatie manager

Flanders DC

Tom Suykerbuyk

Projectmanager Coworkingweek