Finale Plan(k)gas beslecht

Droomtuin van Tuinbouwschool Melle wint

Vandaag werd in Antwerpen de finale beslecht van de ondernemingsplanwedstrijd Plan(k)gas, een wedstrijd voor jongeren van de derde en vierde graad secundair onderwijs. Winnaar werd Droomtuin, een onderneming voor aanleg en onderhoud van tuinen, van de Tuinbouwschool Melle. Mikey Engelen van het Technisch Heilig Hartinstituut in Tessenderlo, kreeg de creativiteitsprijs voor de originele voorstelling van zijn bijzonder aanbod gitaarlessen.

Deze namiddag werd de derde editie van Plankgas beslecht in de KBC-toren in Antwerpen. Vijf groepen finalisten (uit scholen in Brasschaat, Melle, Zaventem, Tessenderlo en Brugge) mochten hun ondernemingsplannen komen pitchen in een wervelende show.

Plan(k)gas is de Vlaamse ondernemingsplanwedstrijd voor de derde en vierde graad van het secundair onderwijs. Plan(k)gas maakt deel uit van de ondernemingsplanwedstrijd Vlaanderen en is een initiatief van het Agentschap Ondernemen (kaderend in Vlaanderen in Actie). Plan(k)gas wordt georganiseerd in samenwerking met Flanders DC, UNIZO Stichting Onderwijs & Ondernemen en Dienst Beroepsopleiding (DBO).

Plan(k)gas wil leerlingen sensibiliseren voor het ondernemerschap. Een wedstrijd als Plan(k)gas is een beproefde formule om dat ondernemerschap te stimuleren. Dit jaar schreven 800 leerlingen zich in en zij zorgden samen voor 221 ondernemingsplannen. De wedstrijd startte in september en omvatte verschillende coaching-momenten.

Vandaag kregen de finalisten 12 minuten om op een podium de professionele jury te overtuigen. In de jury: An Quaethoven (Agentschap Ondernemen), Pascal Cools (Flanders DC), Ann Van Limberghen (Unizo Stichting Onderwijs&Ondernemen), Paul Schram (Dienst Beroepsopleiding), Tania Bats (KBC) en Luc Van de Cruijece (Precipio).

De jury loofde alle finalisten, het was geen gemakkelijke opdracht om de winnaar aan te duiden. Toch werd Droomtuin een duidelijke winnaar. De leerlingen Vroni Jooris, Wouter Clottemans, Lori De Speigelaere, Dries Verdonck en Sebastiaan Sanders van de Tuinbouwschool Melle overtuigden de jury met een volledig uitgewerkt en realistisch businessplan.
De originele presentatie _ met gitaar en zang _ van Mikey Engelen Gitaarlessen (Technisch Heilig Hartinstituut, Tessenderlo) kreeg de creativiteitsprijs.

De andere projecten die de finale haalden: Tijd à Tijd, een horecaconcept waar je betaalt voor de doorgebrachte tijd, van Nick De Baere en Eva Weterings (Sint-Michielscollege, Brasschaat), Shaun's Seafood Bar, een innovatieve visspeciaalzaak van Shaun Sempels (Zavo, Zaventem) en Retrossure, een nieuwe en hippe schoenmakerszaak, van Zoë Nassel, Tom Flitser, Lise Mourisse, Arnaud Hoornaert en Nicolas Segaert-Vandenbussche (Sint-Lodewijkscollege, Brugge).

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC, voluit Flanders District of Creativity, is het unieke aanspreekpunt voor ondernemen in de creatieve sector. Flanders DC ondersteunt, promoot en verbindt creatieve ondernemers uit Vlaanderen bij de start, groei of professionele uitbouw van hun onderneming. Return on Creativity, daar staan we voor.

Contact

Diestsevest 76 - 3000 Leuven

+32 16 24 29 24

[email protected]

www.flandersdc.be