Flanders DC en Vlerick Business School creëren slimme solutions tool

Eenmaal, andermaal, totaal!

In de reeks ‘Creativity Talks’, infoavonden rond ondernemingscreativiteit van het Flanders DC Kenniscentrum aan Vlerick Business School, werd vorige week ‘Eenmaal, andermaal, totaal!’ gelanceerd. Deze solutions tool helpt bedrijven om het eigen business model te herdenken en biedt vervolgens totaaloplossingen naar optimalisering aan. Van bedrijf naar solution provider.

In de nieuwe auditoria van de Vlerick Brussel campus vond vorige week een van de inspirerende Creativity Talks plaats. In combinatie met een workshop werd de nieuwe tool ‘Eenmaal, andermaal, totaal!’ gelanceerd. Deze solutions tool helpt bedrijven hun business model opnieuw te bekijken en succesvol van bedrijf naar solution provider te transformeren.

Tegenwoordig moeten bedrijven niet alleen louter producten of diensten aanbieden, maar als het even kan ook oplossingen. Ideaal beschouwd zijn dit alles-in-een oplossingen die toelaten om verschillende producten, diensten en technologieën op maat te integreren. In het Kenniscentrum van Flanders DC aan Vlerick Business School werd een studie uitgevoerd over de omvorming van bedrijven tot solution providers. Aan de hand van een tienpuntenplan wordt hierin beschreven hoe bedrijven deze transformatie succesvol kunnen doorlopen.
De studie ‘Van rups tot vlinder. Transformeer uw business model en ontpop tot een solution provider’ is van het team van Marion Debruyne (Vlerick Business School).

Het Flanders DC Kenniscentrum ontwikkelde aan de hand van deze studie een solutions tool. Gebaseerd op het Business Model Canvas van Alexander Osterwalder worden bedrijven ertoe aangezet om hun business model te herbekijken aan de hand van een aantal eenvoudige stappen: van een productgerichte naar een doorgedreven klantgerichte houding, van een verticale disintegratie naar verticale integratie om zo te voldoen aan de vragen en noden van de klanten, zodat deze op hun beurt een langetermijnrelatie kunnen aangaan met de solution provider.

Conclusie van de workshop: het kan verruimend werken voor je bedrijf om back-to-basics te gaan en je businessmodel met een nieuwe blik te bekijken. “Morgen hangt dit ingevulde canvas tegen de muur in mijn kantoor,” vertelde Laurent Verheyden van Soprema na de workshop. Ook andere ondernemers vertrokken met het vaste voornemen om de tool meteen toe te passen op hun eigen business model.
Klik hier om de toolkit gratis te bestellen.

Meer informatie:
Jan Bormans
Valorisatie Manager Flanders DC Kenniscentrum
0479 29 33 17

Trui Moerkerke

Communication Manager, Flanders DC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC is het Vlaamse design- en modecentrum en werkt aan sterk toekomstgericht ondernemerschap in de design- en modesector. 

Contact

Nationalestraat 28 - 2000 Antwerpen

+32 3 746 09 46

[email protected]

www.flandersdc.be