Flanders DC helpt Limburgers met een idee

SOS idee strijkt neer op Corda Campus

Limburg heeft het de afgelopen maanden zwaar te verduren gekregen. Ford Genk sloot en in dat spoor enkele toeleveranciers. Terwijl de SALK-projecten op kruissnelheid komen, organiseert Flanders DC op 7 februari een zitdag op Corda Campus voor Limburgers die met hun eigen idee aan de slag willen. De dienstverlening is gratis.

Via SOS idee werden in de voorbije jaren al meer dan 1000 particulieren geholpen die werk willen maken van hun eigen idee. “Of het idee nu draait om een nieuw horecaconcept of een technologiestartup, iedereen die verder wil met zijn of haar idee kan aankloppen en wordt verder geholpen of doorverwezen naar specialisten terzake”, zo vertelt Caroline Merckx, projectcoördinator van SOS idee.

In het verleden vonden Limburgers al de weg naar de adviesgesprekken van SOS idee in Leuven. Zo adviseerde SOS idee onder meer Buggy Booker, het concept dat het delen van kinderwagens mogelijk maakt van Frank Verheijden uit Neerpelt.

“Met de begeleiding van SOS idee kreeg onze Buggy Booker service concreet vorm en ging de buggy pas echt aan het bollen”, zegt Frank Verheijden over het advies dat hij bij SOS idee kreeg: “Tijdens het traject evolueerden we van een leuk idee tot een marktklare Buggyservice voor jonge gezinnen in steden”.

Nu slaan de mensen van Flanders DC hun tenten voor een zaterdag op in Hasselt. “Zo zorgen we ervoor dat drukbezette mensen die onder de week niet altijd even makkelijk vrij kunnen nemen, toch gebruik kunnen maken van onze dienstverlening”, vertelt Caroline Merckx.

Dat Limburg bruist van de ideeën, lijdt geen twijfel. Wie ermee aan de slag wil, kan gratis een afspraak maken met een SOS idee expert via de pas vernieuwde SOS idee website sosidee.be

Caroline Merckx

Projectverantwoordelijke SOS idee, Flanders DC

Jan Seurinck

Creativity Evangelist, Flanders DC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC, voluit Flanders District of Creativity, is het unieke aanspreekpunt voor ondernemen in de creatieve sector. Flanders DC ondersteunt, promoot en verbindt creatieve ondernemers uit Vlaanderen bij de start, groei of professionele uitbouw van hun onderneming. Return on Creativity, daar staan we voor.

Contact

Diestsevest 76 - 3000 Leuven

+32 16 24 29 24

[email protected]

www.flandersdc.be