Flanders DC helpt West-Vlamingen met een idee

Twee weken voor de zitdag zijn bijna alle plaatsen volzet

Op zaterdag 23 mei organiseert Flanders DC bij Syntra Brugge een adviesdag voor mensen die verder willen met hun (ondernemings)idee. Iedereen is een hele dag welkom voor gratis advies rond alle aspecten die tussen idee en realisatie staan. Of het nu gaat over de financiële kant, de marketing of de verkoop van een product of dienst.

Sinds haar ontstaan in 2010 adviseerde de Flanders DC dienst SOS idee al meer dan 1000 mensen die hun idee op de markt willen brengen. “Het is de eerste keer dat we naar Brugge trekken en blijkbaar is ook hier de vraag bijzonder groot, twee weken voor het event zijn bijna alle plaatsen volzet”, vertelt Caroline Merckx, projectcoördinator van SOS idee.

In het verleden ondersteunde SOS idee al verschillende West-Vlamingen. Zo vond ook Gerda Persoons haar weg naar ons kantoor. “Ik wilde het huishouden voor mensen die minder mobiel zijn vereenvoudigen”, vertelt Gerda Persoons. Dus besloot ze een praktische schort (Kanga) te ontwikkelen waar je veel opbergruimte in hebt. Uiteindelijk bleek de kangoeroeschort ook handig te zijn voor onder andere verpleegsters en horecapersoneel.

Mensen met een idee krijgen op de zitdag hulp van experten uit verschillende domeinen gaande van marketing en sociale media tot intellectueel eigendomsrecht en prijszetting. “Zowel mensen die een onderneming willen starten als naar mensen die hun idee door iemand anders willen laten uitvoeren zijn bij ons welkom”, zegt expert Peter Bertels.

De adviseurs van Flanders DC trekken op vijf zaterdagen naar een provincie. Na Antwerpen, Hasselt, Leuven en Gent is in mei dus Brugge aan de beurt. “Doorheen de week kunnen mensen zich heel moeilijk vrijmaken, daarom biedt de zitdag op zaterdag voor hen de mogelijkheid om toch te genieten van onze dienstverlening”, zegt Caroline Merckx.

Caroline Merckx

Projectcoördinator SOS idee, FDC

Jan Seurinck

Creativity Evangelist, flanders DC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC is het Vlaamse design- en modecentrum en werkt aan sterk toekomstgericht ondernemerschap in de design- en modesector. 

Contact

Nationalestraat 28 - 2000 Antwerpen

+32 3 746 09 46

info@flandersdc.be

www.flandersdc.be