Flanders DC: hét aanspreekpunt voor de creatieve sectoren

De Vlaamse Regering heeft vandaag beslist om voor de komende vier jaar een nieuw convenant aan te gaan met Flanders District of Creativity vzw. De focus ligt op het ondersteunen van ondernemerschap in de creatieve sectoren, het promoten van Vlaamse ondernemingen uit deze sectoren en het stimuleren van kruisbestuiving met andere sectoren.

Eerder was al bekend dat de werking van Design Vlaanderen binnen Flanders DC zou worden opgenomen. Hetzelfde gebeurde in 2009 met het Flanders Fashion Institute. De uitgebreide organisatie werkt voor de hele creatieve sector: van architectuur over beeldende kunsten en audiovisuele sector naar (nieuwe) media en de reclame- en communicatiesector. Het hele gamma van wat men onder de creatieve sector kan verstaan, komt in het vizier van Flanders DC. Gezien de expertise die in het verleden werd opgebouwd, behoudt Flanders DC speciale aandacht voor mode en design. Met het nieuwe convenant komt daar ook gaming bij als sector met veel potentieel en Vlaamse knowhow.

Vlaams minister van Economie en Innovatie Philippe Muyters: “We brengen alle inspanningen voor ondernemerschap in de creatieve sectoren samen in één organisatie. Flanders DC heeft de expertise, het netwerk en de geloofwaardigheid in die sectoren. Ze blijven inspireren en adviseren voor meer en ambitieuzer ondernemerschap in de Vlaamse creatieve sector. We geloven heel sterk in het economische potentieel. Flanders DC zal die nog meer dan vandaag kunnen stimuleren en laten renderen.”

“We zijn blij met het vertrouwen dat we van de Vlaamse regering krijgen om de spil te zijn van ondernemerschap in de creatieve sector en de promotie ervan in binnen- en buitenland,” vertelt Pascal Cools, directeur van Flanders DC. “Dankzij een uitbreiding van ons team kunnen we onze adviesfunctie verder uitbouwen en Vlaamse ondernemers en kandidaat ondernemers op weg zetten en ondersteunen.”

De focus op de creatieve sector betekent ook dat Flanders DC zich anders zal oriënteren naar ondernemingen in andere sectoren. Pascal Cools: “Voorheen waren we overal ten velde in de weer om in alle mogelijke sectoren op het belang van ondernemingscreativiteit te duiden;  vanaf nu zullen we ondernemingen vooral benaderen om te gaan samenwerken met de creatieve sectoren in hun zoektocht naar nog betere innovatie.”

Het nieuwe convenant gaat in op 1 januari 2017 en loopt tot 31 december 2020.

Jan Seurinck

Communicatiemanager

Pascal Cools

Directeur Flanders DC

Thomas Pollet

Woordvoerder minister Muyters

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC is het Vlaamse design- en modecentrum en werkt aan sterk toekomstgericht ondernemerschap in de design- en modesector. 

Contact

Nationalestraat 28 - 2000 Antwerpen

+32 3 746 09 46

[email protected]

www.flandersdc.be