Flanders DC ondersteunt Gentenaars met een idee

Aan creatieve ideeën geen gebrek

Om Gentenaars met een idee te ondersteunen organiseert Flanders DC op zaterdag 7 maart een SOS idee-zitdag in de kantoren van iMinds. SOS idee helpt mensen met een idee op weg met advies en praktische hulp en biedt deze dienstverlening gratis aan. Dat Gent barst van de ideeën blijkt uit deze uitverkochte zitdag.

SOS idee begeleidde sinds 2010 al meer dan 1000 mensen die hun idee op de markt willen brengen. “Via matchmaking brengen wij mensen met erg uiteenlopende ideeën bij de juiste specialist, zodat ze met hun idee aan de slag kunnen gaan”, zo vertelt Caroline Merckx, projectcoördinator van SOS idee.

In het verleden ondersteunde SOS idee al verschillende Gentenaars. Zo vond ook Wim Ballieu, bekend van het televisieprogramma Goe Gebakken, zijn weg naar ons kantoor. “Ik wil de gehaktbal naar een hoger niveau tillen”, vertelde Wim Ballieu wanneer hij ons kantoor binnenstapte. Ondertussen kan je bij hem aan tafel schuiven bij Balls ‘n Glory in Gent en Antwerpen en zijn de gehaktballen ook verkrijgbaar in verschillende supermarkten.

Op de zitdag krijgen mensen met een idee hulp van experten uit verschillende domeinen, gaande van marketing en sociale media tot intellectueel eigendomsrecht en prijszetting. “In een persoonlijk gesprek overlopen we samen de haalbaarheid van het business model en probeer ik hen met mijn advies en tips verder te helpen”, zegt expert Peter Bertels.

Dit weekend trekken de adviseurs van Flanders DC naar Gent. “Door de week kunnen mensen zich moeilijk vrijmaken, daarom biedt deze zitdag voor hen de mogelijkheid om toch te genieten van onze dienstverlening”, zegt Caroline Merckx.

Op 23 mei strijkt SOS idee neer in Brugge, voor deze zitdag zijn nog plaatsen beschikbaar. Door de week kunnen mensen met een idee terecht op het kantoor van Flanders DC.

 

Bekijk de website van SOS ideehttp://www.sosidee.be

Jan Seurinck

Creativity Evangelist, Flanders DC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC, voluit Flanders District of Creativity, is het unieke aanspreekpunt voor ondernemen in de creatieve sector. Flanders DC ondersteunt, promoot en verbindt creatieve ondernemers uit Vlaanderen bij de start, groei of professionele uitbouw van hun onderneming. Return on Creativity, daar staan we voor.

Contact

Diestsevest 76 - 3000 Leuven

+32 16 24 29 24

[email protected]

www.flandersdc.be