Flanders DC organiseert opnieuw event voor de creatieve sector

De ticketverkoop voor Creative Ville start vandaag

Vandaag opent Flanders DC officieel de ticketverkoop voor de tweede editie van Creative Ville, het inspiratie-event voor wie actief is in de culturele en creatieve sectoren. Op 23 juni verwacht de organisatie 600 deelnemers uit alle creatieve sectoren in het Brusselse Tour & Taxis.

De eerste sprekers voor het event waren al eerder bekend: regisseur Eric Van Looy is de eerste keynotespreker die werd aangekondigd. Daarnaast komen onder meer Folke Lemaitre van social media startup Engagor, columnist en communicatiespecialist Guido Everaert en sopraan Elise Caluwaerts vertellen over ondernemen in de creatieve sector. Verschillende andere grote namen zullen in de komende weken worden bevestigd.

Het is uitzonderlijk dat alle creatieve sectoren vertegenwoordigd zijn op één event. Dat Flanders DC achter dit event zit is niet toevallig. De organisatie heeft dankzij het Creativity World Forum een sterke reputatie opgebouwd als het over sectorbrede events gaat.

Toch is er tussen beide events een groot verschil. “Waar het Creativity World Forum mikt op de inspiratie en de motivatie op een abstract niveau, kijkt Creative Ville meer naar de concrete en persoonlijke verhalen achter de ondernemer in de creatieve sector”, aldus Flanders DC directeur Pascal Cools. Deelnemers aan Creative Ville gaan op die manier naar huis met hands-on tips en tricks die getest zijn door ondernemers die in dezelfde context werken.  

Met het event wil Flanders DC een lans breken voor meer en beter ondernemerschap in de creatieve sectoren. Meer dan 125.000 mensen werken in deze sector, samen goed voor een omzet van 22,6 miljard. De sector telt heel wat sterke spelers en dat ondernemerschap willen we in de kijker zetten.

“Op Creative Ville willen we aan de hand van de verhalen van verschillende boegbeelden uit de sector deelnemers inspireren over hoe ze op een gezonde manier hun creatief ondernemerschap kunnen uitbouwen zonder aan creatieve integriteit te moeten inboeten”, vertelt Carlo Vuijlsteke, project manager bij Flanders DC, “op Creative Ville horen we de verhalen van hoe verschillende (bekendere) creatives zijn omgegaan met het evenwicht tussen beide”.

Journalisten die een accreditatie willen aanvragen kunnen terecht bij Kendy Smits

Bekijk en download de foto's van Creative Ville 2013 https://www.flickr.com/photos/flandersdc/sets/72157637872043416/Ontdek alle sprekers op de Creative Ville websitehttp://www.creativeville.be

Carlo Vuijlsteke

Sr. Project Manager, Flanders DC

Jan Seurinck

Creativity Evangelist , Flanders DC

Kendy Smits

Project manager, Flanders DC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC, voluit Flanders District of Creativity, is het unieke aanspreekpunt voor ondernemen in de creatieve sector. Flanders DC ondersteunt, promoot en verbindt creatieve ondernemers uit Vlaanderen bij de start, groei of professionele uitbouw van hun onderneming. Return on Creativity, daar staan we voor.

Contact

Diestsevest 76 - 3000 Leuven

+32 16 24 29 24

[email protected]

www.flandersdc.be