Flanders DC vergroot impact door opleidingsprogramma voor innovatieprofessionals

Organisatie voor ondernemingscreativiteit deelt kennis om innovatie te stimuleren

Vanaf 10 maart organiseert Flanders DC voor het eerst een gestructureerd trainingsprogramma over haar tools voor innovatieprofessionals. De organisatie voor ondernemingscreativiteit richt zich met dit programma zowel op (innovatie)consultants, mensen uit intermediaire organisaties als innovatiemanagers in grotere organisaties.    

Tijdens zes individuele opleidingen gaan deelnemers aan de slag met zes verschillende innovatietools, ontwikkeld door Flanders DC. De bedoeling van het programma is om een volledig pakket aan te bieden waarmee professionals meteen aan de slag kunnen.

“Om met een klein team meer impact te genereren op de innovatiecultuur in Vlaanderen, zetten we dit programma op,” vertelt Flanders DC directeur Pascal Cools over het initiatief. “Door trainers en consultants op te leiden die op hun beurt naar bedrijven gaan, creëren we een hefboomeffect”.

“De vraag naar trainingen bleven komen,” vertelt Peter Bertels die het project leidt: “voor bedrijven hebben wij frequent opleidingen en sessies in samenwerking met ondernemersorganisaties en sectorfederaties, met deze sessies gaan we verder en zetten we in op een bredere verspreiding van onze boodschap.”

“De impact van ons onderzoek op de economie verhogen is telkens onze doelstelling,” vertelt Jan Bormans die mee aan de basis ligt van een aantal tools van Flanders DC. “Door die zo breed mogelijk te verspreiden naar wie in bedrijven een rechtstreekse invloed heeft op het innovatiebeleid, zorgen we ervoor dat die impact gemaximaliseerd wordt”.

De sessies nemen telkens een halve dag in beslag en worden ontwikkeld in samenwerking met de Flanders DC kennispartners Vlerick Business School en Antwerp Management School. Wie een sessie volgt, krijgt een Flanders DC certificaat en wordt als trainer opgenomen op de Flanders DC website.

Jan Seurinck

Creativity Evangelist, Flanders DC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC is het Vlaamse design- en modecentrum en werkt aan sterk toekomstgericht ondernemerschap in de design- en modesector. 

Contact

Nationalestraat 28 - 2000 Antwerpen

+32 3 746 09 46

[email protected]

www.flandersdc.be