Flanders DC, Vlerick Business School en Flanders Investment & Trade lanceren de Internationale Groeiradar

Online tool voor KMO's

Vandaag lanceren Flanders DC, Vlerick Business School en Flanders Investment & Trade (FIT) de Internationale Groeiradar, een webapplicatie die Vlaamse bedrijven moet helpen om richting te geven aan hun internationale ambities. Internationalisering is immers een belangrijke motor voor innovatie en groei in Vlaamse bedrijven.

Door onze open economie moeten Vlaamse bedrijven zichzelf continu heruitvinden. Naast creativiteit en durf, is knowhow daarbij een van de belangrijkste sleutelwoorden. De Internationale Groeiradar die Flanders DC, Vlerick Business School en Flanders Investment & Trade (FIT) vandaag lanceren, helpt Vlaamse bedrijven om richting te geven aan hun internationale ambities. Internationalisering is een motor voor innovatie en voor groei in Vlaamse bedrijven.

Met de webapplicatie willen de initiatiefnemers de Vlaamse KMO's bewust maken van de verschillende aspecten die bij internationalisering komen kijken. Bovendien reikt de Internationale Groeiradar uitgebreide analysemogelijkheden aan (telkens aangepast aan verschillende landen).

"De Internationale Groeiradar zet Vlaamse ondernemers aan het denken over het belang van internationaal ondernemen," aldus Peter Jaspers, coördinator Binnenlands Netwerk Flanders Investment & Trade. "De tool helpt bedrijven om een aantal cruciale vragen over internationalisering scherp te stellen en een strategie ter zake te ontwikkelen. Een strategie die we vervolgens bij FIT met plezier helpen realiseren.”

De online tool laat onder meer toe om na te denken over de impact van internationalisering op het businessmodel en over de externe risico's. "Onderzoek heeft aangetoond dat het vooraf goed inschatten van deze risico’s de slaagkansen van een buitenlandse expansie aanzienlijk vergroot,” aldus Leo Sleuwaegen, professor aan de Vlerick Business School.
De Internationale Groeiradar maakt "wat als?"-analyses mogelijk en genereert een overzichtsrapport van de gemaakte analyse. Op die manier kan de Vlaamse ondernemer in een later stadium beter voorbereid een beroep doen op de diensten van Flanders Investment & Trade.

"Dankzij de nauwe samenwerking met Flanders Investment & Trade vult de Internationale Groeiradar de bestaande instrumenten perfect aan," aldus Jan Bormans, Valorisatiemanager van Flanders DC. "Dit instrument zal drempelverlagend werken voor de Vlaamse KMO's."

Internationale Groeiradarwww.groeiradar.be

Jan Seurinck

Creativity Evangelist

Jan Bormans

Valorisatiemanager

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC, voluit Flanders District of Creativity, is het unieke aanspreekpunt voor ondernemen in de creatieve sector. Flanders DC ondersteunt, promoot en verbindt creatieve ondernemers uit Vlaanderen bij de start, groei of professionele uitbouw van hun onderneming. Return on Creativity, daar staan we voor.

Contact

Diestsevest 76 - 3000 Leuven

+32 16 24 29 24

[email protected]

www.flandersdc.be