Flanders DC zoekt m/v met creatief idee

Gratis adviesdag in Antwerpen voor ondernemers en creatievelingen

Flanders DC, de Vlaamse organisatie die de creatieve economie versterkt, verbindt en promoot, organiseert op 15 april een adviesdag in de Antwerpse Boerentoren. Op de adviesdag kan iedereen die aan de slag wil met een creatief idee of project gratis terecht bij een reeks experts in diverse domeinen, van marketing tot intellectuele eigendom. Modeondernemers hebben dubbel prijs: het ‘Starten in de Mode’ infomoment van Flanders Fashion Institute is aan haar tiende editie toe en valt nu samen met de adviesdag.

Na twee succesvolle edities in Leuven en Brugge begin 2016, zijn de StartIt kantoren in Antwerpen de ‘place to be’ voor de adviesdag op 15 april. Op het pogramma: 1-op-1 advies, een infosessie ‘Starten in de Mode’ en drie gratis workshops rond pitching, Starten met een eigen zaak door Unizo en branding. Deelnemers  kunnen op voorhand hun vraag doorgeven en worden gekoppeld aan een adviseur met de meest relevante expertise.

Modeprofielen kunnen niet enkel de infosessie ‘Starten in de Mode bijwonen, maar kunnen eveneens terecht bij gespecialiseerde modecoaches. Ann Claes van Flanders Fashion Institute vindt het een positieve evolutie dat het infomoment voortaan aan de adviesdag gelinkt wordt:  “FFI’s infomoment was al een uitgelezen moment om de werking van de modesector te leren kennen en ideeën af te toetsen. Tijdens de adviesdag kunnen deelnemers ook andere relevante workshops volgen en coaches met een andere invalshoek spreken, een absolute meerwaarde”.

“Openstaan voor advies en feedback doet je beter nadenken over jouw idee en reduceert de kans dat je voor grote verrassingen komt te staan” zegt Pascal Cools, directeur van Flanders DC. Ook Marie Boutsen, één van de Project managers beaamt dat: “We horen vaak dat onze adviesdag het duwtje in de rug was dat men nodig had. De scherpe en tegelijk onbevangen vragen van de coaches doen (pre)starters kritisch nadenken over waar ze op korte en lange termijn naartoe willen.” Marie benadrukt dat de adviesdag er voor iedereen is: “Ook mensen die al gestart zijn kunnen nog steeds bij ons terecht”.

Flanders DC brengt de adviesdagen dichtbij ieders habitat, afspraak op 28 mei in Gent en 10 juni in Hasselt. Inschrijven kan op de Flanders DC website.

Journalisten kunnen op 15 april de verschillende experts interviewen met zicht op de stad Antwerpen.

Wat:
http://www.flandersdc.be/nl/evenement/2016/04/15/gratis-adviesdag-antwerpen

Waar:
Schoenmarkt 35,
2000 Antwerpen

Wanneer:
15 april 2016, 9u tot 17u

Algemene website Flanders DCwww.flandersdc.beInfo adviesdaghttp://www.flandersdc.be/nl/evenement/2016/04/15/gratis-adviesdag-antwerpen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC, voluit Flanders District of Creativity, is het unieke aanspreekpunt voor ondernemen in de creatieve sector. Flanders DC ondersteunt, promoot en verbindt creatieve ondernemers uit Vlaanderen bij de start, groei of professionele uitbouw van hun onderneming. Return on Creativity, daar staan we voor.

Contact

Diestsevest 76 - 3000 Leuven

+32 16 24 29 24

[email protected]

www.flandersdc.be