Generation Creatives gelanceerd

Het netwerk voor starters in de creatieve en culturele sectoren

Vandaag lanceert Flanders DC Generation Creatives. Dit initiatief wil starters uit de 12 creatieve en culturele sectoren aanzetten te werken aan hun ondernemerschap. Daarnaast wordt een lerend netwerk van coaches opgezet.

Met Generation Creatives zet Flanders DC, met de steun van Agentschap Ondernemen en Vlaanderen in Actie, in op het ondernemender maken van de creatieve sector. Of beter van de creatieve en culturele sectoren. De visienota van het Overleg Creatieve Industrieën legt 12 welomschreven sectoren vast: vormgeving/design, erfgoed, theater/dans/performance, muziek, literatuur/journalistiek, gaming, architectuur, beeldende kunsten, mode, web/apps/online media, radio/tv/films en tenslotte communicatie/pr/reclame. 

Flanders DC speelt met Generation Creatives opnieuw haar rol als samenwerkingsfacilitator. Voor het eerst bundelen 23 organisaties die actief zijn in de sector, de krachten. Er worden niet alleen creatieven bij elkaar gebracht maar ook coaches uit de verschillende partnerorganisaties waarmee een lerend netwerk wordt gevormd.

Voor de creatieven komt er binnenkort een Tournee door Vlaanderen. Onder de noemer What’s Cooking zullen creatieve starters samen uitdagingen en kansen van het starten in de creatieve sector kunnen bespreken. De aanwezige coaches zullen meteen concrete antwoorden kunnen geven op vragen rond boekhouding, marketing en communicatie, intellectuele eigendom en time management.

Daarnaast organiseert Flanders DC een lerend netwerk voor intermediairen die creatieve starters helpen tijdens de verschillende fases van hun ondernemerstraject. Door van elkaar te leren kunnen alle organisaties die bij het project betrokken zijn een optimale service bieden aan startende creatieven binnen hun specialisatiedomein.

Generation Creatives staat open voor creatieve starters uit alle creatieve sectoren. Inschrijven kan via de website: www.generationcreatives.be Organisaties die graag mee willen stappen in het lerend netwerk kunnen contact opnemen met Marie Boutsen (marie.boutsen@flandersdc.be)

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC is het Vlaamse design- en modecentrum en werkt aan sterk toekomstgericht ondernemerschap in de design- en modesector. 

Neem contact op met

Nationalestraat 28 - 2000 Antwerpen

+32 3 746 09 46

info@flandersdc.be

www.flandersdc.be