Gratis adviesdag zet creatief Antwerpen op weg

Flanders DC wil drempel naar ondernemerschap verlagen

Wie met zijn creatief talent of idee aan de slag wil, moet hindernissen overwinnen. Flanders DC zet met haar laagdrempelige adviesfunctie al enkele jaren in om die drempel te verlagen en meer mensen de vruchten te laten plukken van hun creativiteit. Sedert vorig jaar gebeurt dit ook op locatie. Na een uitverkochte adviesdag in Leuven, is op 24 oktober Antwerpen aan de beurt.

Die dag kan al wie met creatieve ondernemersplannen zit terecht in Het Bolwerk in Edegem voor gratis indivudueel advies over zijn of haar project en wat volgende stappen zijn.

Dé vraag waar mensen met een idee mee zitten gaat over de haalbaarheid van het idee. “Mensen willen graag aftoetsen bij een onafhankelijke derde of het idee wel klaar is voor de markt” vertelt Caroline Merckx, die de adviesdagen coördineert. Wanneer een idee haalbaar lijkt, gaat het vaak over eventuele bescherming en de mogelijks te nemen volgende stappen.

Niet alleen wie een onderneming wil starten kan terecht op de adviesdag. Creatieve ondernemers die de eerste stappen al gezet hebben op ondernemersvlak zijn een groeiende groep binnen de adviesverlening van Flanders DC. “Het ontwikkelen van een creatief talent is vaak bovengeschikt aan het ontwikkelen van een zakelijk instinct” vertelt Marie Boutsen, adviseur creatieve industrie bij Flanders DC.

Tijdens de adviesdag in Antwerpen, wordt ook een workshop ‘marketing met een klein budget’ georganiseerd. “Tijdens individuele gesprekken merk je dat daar een nood is.  De focus ligt vaak op het ontwikkelen van een product of dienst, pas als dat er (bijna) is, gaan mensen nadenken over hoe het in de markt moet worden gezet” vertelt Herman Maes van Dailybits die de workshop verzorgt. 

Naast de adviesverlening hebben de dagen ook een doorverwijzende functie. Er wordt vooral doorverwezen naar andere organisaties binnen het creatieve- en ondernemerschapslandschap die verder en gerichter kunnen helpen met specifieke vragen. Wie met zijn idee een onderneming wil starten, verwijst Flanders DC door naar de erkende ondernemingsloketten.

 

Inschrijven voor de adviesdag kan noghttp://www.flandersdc.be/nl/evenement/2015/10/24/gratis-adviesdag-antwerpen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC, voluit Flanders District of Creativity, is het unieke aanspreekpunt voor ondernemen in de creatieve sector. Flanders DC ondersteunt, promoot en verbindt creatieve ondernemers uit Vlaanderen bij de start, groei of professionele uitbouw van hun onderneming. Return on Creativity, daar staan we voor.

Contact

Diestsevest 76 - 3000 Leuven

+32 16 24 29 24

[email protected]

www.flandersdc.be