Skip to Content

Haalbaarheid van Innovatie testbaar met online blikopener

Eenvoudige vragenlijst geeft ondernemers gratis inzicht en tips

Ondernemers met een innovatief idee kunnen vanaf vandaag de haalbaarheid van hun idee aftoetsen met de gratis beschikbare online blikopener. De vragenlijst wordt al langer succesvol gebruikt door de adviseurs van het innovatiecentrum en wordt nu online aangeboden.

De online vragenlijst die ondernemers invullen, polst niet alleen naar de innovativiteit van een product of dienst. De self assessment tool kijkt ook naar de marktkennis van de ondernemer, de competenties van een team en de businessopportuniteiten. Het resultaat is een duidelijk rapport met een (scherper) beeld van product- of dienstinnovatie en zorgt ervoor dat ondernemers opportuniteiten en bedreigingen beter kunnen inschatten.

“Succesvolle innovatie is een samengaan van verschillende factoren”, vertelt Peter Bertels van Flanders DC, “het hoeft zelfs niet noodzakelijk technisch vernieuwend te zijn, tenminste als je de marktprocessen beter aanvoelt dan de concurrentie dat doet”.

De tool maakt ondernemers bewust van de verschillende aspecten van een succesvolle innovatie. De blikopener kan daarom ook ingezet worden als checklist om na te gaan hoe ver een ondernemer met haar innovatie staat of om de afweging tussen verschillende innovaties te vergemakkelijken. Het rapport dat na het invullen van de vragenlijst meteen downloadbaar is, geeft op elk aspect van innovatie ook tips om het idee (nog) te verbeteren.

Ondernemers die na het invullen van de blikopener verder willen met hun innovatie kunnen bij de Vlaamse Innovatiecentra verdere begeleiding krijgen. “We richten ons daarbij niet enkel op het wegwerken van eventuele pijnpunten, we gaan ook op zoek naar extra opportuniteiten” nodigt Bas Sturm van het innovatiecentrum uit.

De online blikopener is een realisatie van de Vlaamse innovatiecentra en Flanders DC in het kader van ikinnoveer.

Contacteer ons
Bas Sturm Directeur Innovatiecentrum Vlaams-Brabant, Innovatiecentrum Vlaams-Brabant
Jan Seurinck Creativity Evangelist, Flanders DC
Peter Bertels Sr. Project manager, Flanders DC
Bas Sturm Directeur Innovatiecentrum Vlaams-Brabant, Innovatiecentrum Vlaams-Brabant
Jan Seurinck Creativity Evangelist, Flanders DC
Peter Bertels Sr. Project manager, Flanders DC
Over Flanders DC

Flanders DC, of voluit Flanders District of Creativity, is het unieke aanspreekpunt voor ondernemen in de creatieve sector. Flanders DC ondersteunt, promoot en verbindt creatieve ondernemers uit Vlaanderen bij de start, groei of professionele uitbouw van hun onderneming. Return on Creativity; daar staan wij voor.

Flanders DC
Diestsevest 76 - 3000 Leuven
Fosbury & Sons — Mechelsesteenweg 271, 1.1, 2000 Antwerpen
Ravensteingalerij 38 - 1000 Brussel