Haalbaarheid van Innovatie testbaar met online blikopener

Eenvoudige vragenlijst geeft ondernemers gratis inzicht en tips

Ondernemers met een innovatief idee kunnen vanaf vandaag de haalbaarheid van hun idee aftoetsen met de gratis beschikbare online blikopener. De vragenlijst wordt al langer succesvol gebruikt door de adviseurs van het innovatiecentrum en wordt nu online aangeboden.

De online vragenlijst die ondernemers invullen, polst niet alleen naar de innovativiteit van een product of dienst. De self assessment tool kijkt ook naar de marktkennis van de ondernemer, de competenties van een team en de businessopportuniteiten. Het resultaat is een duidelijk rapport met een (scherper) beeld van product- of dienstinnovatie en zorgt ervoor dat ondernemers opportuniteiten en bedreigingen beter kunnen inschatten.

“Succesvolle innovatie is een samengaan van verschillende factoren”, vertelt Peter Bertels van Flanders DC, “het hoeft zelfs niet noodzakelijk technisch vernieuwend te zijn, tenminste als je de marktprocessen beter aanvoelt dan de concurrentie dat doet”.

De tool maakt ondernemers bewust van de verschillende aspecten van een succesvolle innovatie. De blikopener kan daarom ook ingezet worden als checklist om na te gaan hoe ver een ondernemer met haar innovatie staat of om de afweging tussen verschillende innovaties te vergemakkelijken. Het rapport dat na het invullen van de vragenlijst meteen downloadbaar is, geeft op elk aspect van innovatie ook tips om het idee (nog) te verbeteren.

Ondernemers die na het invullen van de blikopener verder willen met hun innovatie kunnen bij de Vlaamse Innovatiecentra verdere begeleiding krijgen. “We richten ons daarbij niet enkel op het wegwerken van eventuele pijnpunten, we gaan ook op zoek naar extra opportuniteiten” nodigt Bas Sturm van het innovatiecentrum uit.

De online blikopener is een realisatie van de Vlaamse innovatiecentra en Flanders DC in het kader van ikinnoveer.

Bas Sturm

Directeur Innovatiecentrum Vlaams-Brabant, Innovatiecentrum Vlaams-Brabant

Jan Seurinck

Creativity Evangelist, Flanders DC

Peter Bertels

Sr. Project manager, Flanders DC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC is het Vlaamse design- en modecentrum en werkt aan sterk toekomstgericht ondernemerschap in de design- en modesector. 

Neem contact op met

Nationalestraat 28 - 2000 Antwerpen

+32 3 746 09 46

info@flandersdc.be

www.flandersdc.be