Skip to Content

Hebt u al een 3D-printer in huis?

Op 18 september gaat in Leuven een debat door over de toekomst van 3D-printing. Dit debat kadert in de reeks netwerkavonden Creative Walkie Talkies, georganiseerd door Flanders DC en Flanders Smart Hub, met de steun van de Provincie Vlaams-Brabant.

Flanders DC, de Vlaamse organisatie voor ondernemingscreativiteit, ziet in de samenwerking tussen de creatieve sector en de andere, meer 'traditionele' sectoren het antwoord op de economische uitdagingen en moeilijkheden waarmee we vandaag geconfronteerd worden.

Begin dit jaar zetten Flanders DC en Flanders Smart Hub, met de steun van de Provincie Vlaams-Brabant, een reeks debat- en netwerkavonden op om de samenwerking tussen die creatieve sector en de andere sectoren uit de regio te promoten.

Woensdag 18 september gaat bij het Leuvense Materialise, wereldleider in 3D-printing, de vierde avond van de reeks door. Op de agenda staat 3D-printing, een zeer actueel thema. Ook de andere Belgische hoofdrolspelers in 3D-printing (Melotte, Sirris, ...) zullen er aanwezig zijn.

Printen we binnenkort ons droomhuis? Kunnen we dankzij de Belgische voorsprong in 3D-printing  een deel van de productie heroveren op lageloonlanden? Van een bionisch oor tot een 3D-geprint kaakbeen, hoe ver reiken de mogelijkheden in de medische sector? En als we zelf printen, hoe zit het met de intellectuele eigendomsrechten?

De sessie "Heb jij al een 3D-printer in huis? Een constructief debat over de toekomst van 3D-printing" wil een up-to-date beeld geven van de mogelijkheden, uitdagingen, maar ook beperkingen van additive manufacturing of 3D-printing.

Bas Sturm van het Innovatiecentrum Vlaams-Brabant modereert het debat. Hij discussieert met een indrukwekkend panel van experten: Bart Van der Schueren van Materialise, Mario Fleurinck van Melotte, de kunstenaar-designers Tom Dekyvere en Nick Ervinck, Marc Lambaerts van FabLab Leuven, Denise Grauzinis van 4DDynamics, Benjamin Denayer van Sirris, Bart Vercoutere van I-Cleantech en Jiska Verhulst en Jan Leyssens van Plan C.

Wilt u dit debat bijwonen? Contacteer Trui Moerkerke, Communication Manager van Flanders DC.

Contacteer ons
Trui Moerkerke Communication Manager, Flanders DC
Trui Moerkerke Communication Manager, Flanders DC
Over Flanders DC

Flanders DC, of voluit Flanders District of Creativity, is het unieke aanspreekpunt voor ondernemen in de creatieve sector. Flanders DC ondersteunt, promoot en verbindt creatieve ondernemers uit Vlaanderen bij de start, groei of professionele uitbouw van hun onderneming. Return on Creativity; daar staan wij voor.

Flanders DC
Diestsevest 76 - 3000 Leuven
Fosbury & Sons — Mechelsesteenweg 271, 1.1, 2000 Antwerpen
Ravensteingalerij 38 - 1000 Brussel