Het wordt druk in Creative Ville

Congres creatieve industrieën op voorhand uitverkocht

Op 14 november vindt in Gent Creative Ville plaats, een conferentie voor de creatieve industrieën. Met keynote sprekers als Jens Mortier en Tom Van Dyck, met een reeks management workshops, speeddates op maat en een netwerkfeest, focust organisator Flanders DC op ondernemerschap in de creatieve beroepen. Minister-President Kris Peeters doet de slottoespraak.

Half november wordt Gent één dag lang het absolute mekka voor al wie in Vlaanderen creatief bezig is. Creative Ville strijkt op 14 november immers neer in de Eskimofabriek in Gent. 

Centraal thema in Creative Ville is ondernemerschap in de creatieve sector. Want werken in de creatieve en culturele sectoren heeft een eigen dynamiek.

"Flanders DC stimuleert ondernemerschap in de creatieve industrieën," aldus Pascal Cools, directeur van Flanders DC. "We willen creatieven sensibiliseren om meer oog te hebben voor de zakelijke kant van hun activiteit. Voor veel spelers in die sector is dat een heikel punt."

In 2009 werd het Overleg Creatieve Industrieën (OCI) boven de doopvont gehouden. Flanders DC organiseerde het OCI en zorgde ervoor dat 26 organisaties uit de culturele en creatieve sectoren de krachten bundelden.

In Vlaanderen vormen 12 sectoren de creatieve industrieën: van mode, design, architectuur, PR & communicatie over gedrukte media, gaming, muziek, naar de audiovisuele sector, nieuwe media, podiumkunsten, beeldende kunsten en erfgoed.

Bloeiende creatieve industrieën helpen Vlaanderen vooruit. Deze sectoren leveren immers een serieuze en groeiende bijdrage aan onze economie en werkgelegenheid.

"De creatieve industrieën hebben vandaag al een groot economisch belang en bieden nog potentieel," zegt Pascal Cools. "Ze hebben ook een rol te spelen buiten de eigen sector. Hun concepten, hun manier van denken en werken, kunnen zeer leerrijk zijn voor andere bedrijven en vormen een katalysator voor innovatie."

Op het programma van Creative Ville staan verschillende lezingen van ervaren ondernemers. Designer Dirk Wynants komt spreken, lingerie-ontwerpster Murielle Scherre, fotograaf Tony Le Duc, tv-maker Nico Vandevelde, nieuwe mediaman Valentijn Destoop, modeontwerper Bruno Van Gils, Jimmy Dewit a.k.a DJ Bobby Ewing, Leen Gysen, bedenker van cultuurmerk Bozar en nu zakelijk leider in de erfgoedsector en Delphine Deceuninck en Bart Cobbaert van architectenbureau DENC Studio.

Wie naar Creative Ville komt, kan daarnaast ook zelf aan de slag in workshops, met thema's als time management, pitching, SOS eerste werknemer,... 

De keynotesprekers Tom Van Dyck en Jens Mortier sluiten het plenaire gedeelte af. Na de slottoespraak van Minister-President Kris Peeters is er tijd voor een swingend netwerkfeest.

De 500 tickets waren 3 weken op voorhand de deur uit.

Voor meer informatie, interviewaanvragen of persaccreditaties: 

Trui Moerkerke

Communication Manager Flanders DC

 

Trui Moerkerke

Communication Manager, Flanders DC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC is het Vlaamse design- en modecentrum en werkt aan sterk toekomstgericht ondernemerschap in de design- en modesector. 

Contact

Nationalestraat 28 - 2000 Antwerpen

+32 3 746 09 46

info@flandersdc.be

www.flandersdc.be