Skip to Content

Het wordt druk in Creative Ville

Congres creatieve industrieën op voorhand uitverkocht

Op 14 november vindt in Gent Creative Ville plaats, een conferentie voor de creatieve industrieën. Met keynote sprekers als Jens Mortier en Tom Van Dyck, met een reeks management workshops, speeddates op maat en een netwerkfeest, focust organisator Flanders DC op ondernemerschap in de creatieve beroepen. Minister-President Kris Peeters doet de slottoespraak.

Half november wordt Gent één dag lang het absolute mekka voor al wie in Vlaanderen creatief bezig is. Creative Ville strijkt op 14 november immers neer in de Eskimofabriek in Gent. 

Centraal thema in Creative Ville is ondernemerschap in de creatieve sector. Want werken in de creatieve en culturele sectoren heeft een eigen dynamiek.

"Flanders DC stimuleert ondernemerschap in de creatieve industrieën," aldus Pascal Cools, directeur van Flanders DC. "We willen creatieven sensibiliseren om meer oog te hebben voor de zakelijke kant van hun activiteit. Voor veel spelers in die sector is dat een heikel punt."

In 2009 werd het Overleg Creatieve Industrieën (OCI) boven de doopvont gehouden. Flanders DC organiseerde het OCI en zorgde ervoor dat 26 organisaties uit de culturele en creatieve sectoren de krachten bundelden.

In Vlaanderen vormen 12 sectoren de creatieve industrieën: van mode, design, architectuur, PR & communicatie over gedrukte media, gaming, muziek, naar de audiovisuele sector, nieuwe media, podiumkunsten, beeldende kunsten en erfgoed.

Bloeiende creatieve industrieën helpen Vlaanderen vooruit. Deze sectoren leveren immers een serieuze en groeiende bijdrage aan onze economie en werkgelegenheid.

"De creatieve industrieën hebben vandaag al een groot economisch belang en bieden nog potentieel," zegt Pascal Cools. "Ze hebben ook een rol te spelen buiten de eigen sector. Hun concepten, hun manier van denken en werken, kunnen zeer leerrijk zijn voor andere bedrijven en vormen een katalysator voor innovatie."

Op het programma van Creative Ville staan verschillende lezingen van ervaren ondernemers. Designer Dirk Wynants komt spreken, lingerie-ontwerpster Murielle Scherre, fotograaf Tony Le Duc, tv-maker Nico Vandevelde, nieuwe mediaman Valentijn Destoop, modeontwerper Bruno Van Gils, Jimmy Dewit a.k.a DJ Bobby Ewing, Leen Gysen, bedenker van cultuurmerk Bozar en nu zakelijk leider in de erfgoedsector en Delphine Deceuninck en Bart Cobbaert van architectenbureau DENC Studio.

Wie naar Creative Ville komt, kan daarnaast ook zelf aan de slag in workshops, met thema's als time management, pitching, SOS eerste werknemer,... 

De keynotesprekers Tom Van Dyck en Jens Mortier sluiten het plenaire gedeelte af. Na de slottoespraak van Minister-President Kris Peeters is er tijd voor een swingend netwerkfeest.

De 500 tickets waren 3 weken op voorhand de deur uit.

Voor meer informatie, interviewaanvragen of persaccreditaties: 

Trui Moerkerke

Communication Manager Flanders DC

 

Contacteer ons
Trui Moerkerke Communication Manager, Flanders DC
Trui Moerkerke Communication Manager, Flanders DC
Over Flanders DC

Flanders DC, of voluit Flanders District of Creativity, is het unieke aanspreekpunt voor ondernemen in de creatieve sector. Flanders DC ondersteunt, promoot en verbindt creatieve ondernemers uit Vlaanderen bij de start, groei of professionele uitbouw van hun onderneming. Return on Creativity; daar staan wij voor.

Flanders DC
Diestsevest 76 - 3000 Leuven
Fosbury & Sons — Mechelsesteenweg 271, 1.1, 2000 Antwerpen
Ravensteingalerij 38 - 1000 Brussel