LOGO-IKB-KLEUR A3.jpg
Delen:

#ikkoopbelgisch, designtalent in een verrassend parcours tijdens Design September (6 - 30/09/2018)

Ga op ontdekking en bekijk 16 ontwerpers, collectieven en merken in de Dansaertwijk tijdens Design September.

I spend the day by myself, just walking. 

Walking around town looking in windows filled with pretty things. 
They call it window shopping.
I call it window dreaming. 

uit: Chasing Brooklyn, auteur: Lisa Schroeder

België telt bijzonder veel steengoede ontwerpers en vernieuwende designmerken. En ze maken fascinerende meubel- en interieurstukken, maar ook brillen, juwelen, serviesgoed, wandtapijten,... 16 ontwerpers, collectieven en merken staan te trappelen om tijdens Design September (6 -30 september) hun nieuwste werk te tonen in Brussel. 15 vitrines maken speciaal voor hen plaats en laten de stukken in dialoog gaan met hun eigen koopwaren. 

Deelnemers en locaties

 

Gratis rondleidingen

Op 13 september organiseren Flanders DC en MAD Brussels 2 gratis rondleidingen doorheen het parcours. Een deskundige gids geeft achtergrond bij de ontwerpen en de winkels. De rondleidingen zijn in het Nederlands en het Frans. De eerste rondleiding start om 18 uur, de tweede rondleiding om 19.30 uur. Na de rondleiding zijn de deelnemende locaties open tot 22 uur. De ontwerpers zijn aanwezig bij hun werk.
Startpunt van de rondleiding: voor Stijl, Antoine Dansaertstraat 74, 1000 Brussel.

Design September

Tijdens Design September staat heel Brussel in het teken van design. Er zijn tentoonstellingen, conferenties, Commerce Design Brussels en de Brussels Design Market. Allemaal plaatsen voor dialoog en ontmoetingen tussen designers, architecten en designliefhebbers. 

Dansaertwijk

Met het #ikkoopbelgisch-parcours bieden we een gratis tentoonstelling in de Dansaertwijk aan. Deze bruisende wijk toont al vele decennia dat Brussel een creatieve, inspirende plek is waar je het leven goed is. Doorheen het parcours ontdek je niet alleen nieuwe designstukken, je leert ook 15 winkels, galerijen en horecazaken kennen die geloven in Belgisch design, ondernemerschap en authenticiteit.

Ik Koop Belgisch

Ik Koop Belgisch/J’Achète Belge (een initiatief van Flanders DC, Creamoda, MAD Brussels en WBDM - Wallonie-Bruxelles Design Mode) wil design- en modelabels van eigen bodem in de verf zetten. De consument wil immers wel lokaal kopen, maar kent het aanbod niet altijd. Dat geldt voor design nog veel meer dan voor mode. Met dit parcours willen Flanders DC en MAD Brussels hier iets aan veranderen en tonen dat er Belgisch design is voor alle smaken en beurzen.

 

NIET VOOR PUBLICATIE

De beelden bij dit persbericht kunnen gedownloaded worden en zijn in HiRes. Heb je graag extra beeldmateriaal? Dat kan. 
Contacteer Bie Luyssaert, [email protected] of +32 2 227 60 62.

Website Ik Koop Belgischhttps://www.ikkoopbelgisch.be/nlWebsite Brussels Design Septemberhttp://www.designseptember.be/

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC, voluit Flanders District of Creativity, is het unieke aanspreekpunt voor ondernemen in de creatieve sector. Flanders DC ondersteunt, promoot en verbindt creatieve ondernemers uit Vlaanderen bij de start, groei of professionele uitbouw van hun onderneming. Return on Creativity, daar staan we voor.

www.flandersdc.be

Contact

Diestsevest 76 - 3000 Leuven

+32 16 24 29 24

[email protected]