IN OUR NAME Belgium stuurt jong modetalent naar Copenhagen Fashion Week ​ ​ ​

Voor het tweede jaar op rij presenteert IN OUR NAME Belgium ​ Belgische modecollecties van jong talent tijdens Copenhagen Fashion Week. Begin augustus zullen modelabels Borrenberghs, ESUME, YENTSÉ en 11PM er hun internationaal debuut maken.

vlnr: 11PM, ESUME, Borrenberghs, YENTSÉ
vlnr: 11PM, ESUME, Borrenberghs, YENTSÉ 

Belgische mode tijdens Copenhagen Fashion Week

Eerder dit jaar selecteerden de verschllende modecentra van ons land, MAD Brussels, Flanders DC en Wallonie-Bruxelles Design Mode (WBDM) na een open call de vier deelnemende designers voor hun opvallende creativiteit, innovatief onderzoek en duurzame aanpak: Borrenberghs, ESUME, YENTSÉ en 11PM. Op donderdag 8 augustus kunnen de Copenhagen Fashion Week bezoekers de Belgische designers ontmoeten en de ready-to-wear collecties ontdekken inThe Roe Studio in hartje Kopenhagen. De ontwerpers krijgen zo de kans hun merk voor het eerst in het buitenland te presenteren, hun unieke esthetiek aan een nieuw publiek te tonen en internationale connecties te leggen.

IN OUR NAME Belgium for CPHFW 2024
IN OUR NAME Belgium for CPHFW 2024

YENTSÉ

YENTSÉ brengt luxe dames- en herenkleding en lederen accessoires. Het label werd in 2021 opgericht door Yanze Jin, afkomstig uit China, nadat hij afstudeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen. Hoewel het merk gevestigd is in Antwerpen, vindt Yanze veel inspiratie in de Oosterse cultuur. Het YENTSÉ-silhouet brengt beide culturen samen op een unieke manier die losstaat van tijd en locatie. De vloeiende lijnen en organische vormen van het Oosten worden in de ontwerpen samengebracht met de structuur van het Westen. Zowel de vrouwen- als de mannencollecties zijn nadrukkelijk elegant. Het volumespel, geïnspireerd door de natuur, is sierlijk en het label straalt een evenwichtigheid uit. De luxueuze stukken nodigen de drager uit zich anders te gedragen, zich verheven en buiten het gewone te voelen. ​

Meer informatie via de website of Instagram @yentsé

Borrenberghs

Borrenberghs is een in Brussel gevestigd modemerk dat zich inzet voor duurzame mode. Het merk brengt ready-to-wear collecties voor vrouwen en voorziet ook ontwerpen op maat. Oprichtster Tessa Borrenberghs zoekt in haar ontwerpen telkens naar een balans tussen duurzaamheid, innovatie en individualiteit. Zo wordt de kleding gecreëerd op basis van deadstock van voorbije collecties. Geïnspireerd door Deense en Belgische invloeden, gecombineerd met elegantie, vrouwelijkheid en sculpturale vormen, richt Borrenberghs zich op het creëren van multifunctionele kleding die op elk lichaamstype past en ook langdurig meegaat. De ontwerpen hebben een elegante uitstraling met een architectonische flair. ​

Meer informatie via de website of Instagram

11PM

11PM staat voor tailored streetwear. Pieterjan Van Biesen en Marie-Charlotte Vermeulen zijn de oprichters van het jonge modelabel. Ze combineren de strakke lijnen en de aandacht voor detail die typisch zijn voor maatkleding, met het comfort en de stedelijke invloeden die eigen zijn aan streetwear. De collecties kenmerken zich door duidelijke pasvormen en silhouetten, een samensmelting van formele en casual elementen en kledingstukken die op traditionele wijze gemaakt worden door gespecialiseerde kleermakers. Daarnaast worden de looks afgewerkt met kenmerkende chromen accessoires. Het gebruik van chrome is een bewuste keuze en staat voor hen symbool voor moderniteit.


Meer informatie via de website of Instagram

ESUME

Het universum van het Brusselse modelabel ESUME wordt gevormd door de verschillende individuele en culturele invloeden van de twee ontwerpers, Clémentine Meeus en Anthony Arabi. Geïnspireerd door de Spaanse cultuur, beeldhouwkunst en emotionele herinneringen creëert het duo sensuele en gedurfde stukken voor zowel mannen als vrouwen. Vanuit een gevoel van melancholie creëert ESUME streetwear met veel popreferenties in combinatie met delicate, organische elementen. De ontwerpen worden op verantwoorde wijze en op kleine schaal geproduceerd. De collectie "Memory card" is geïnspireerd op herinneringen aan reizen en betekenisvolle momenten in iemands leven. De silhouetten zorgen voor een poëtische melancholie in een voortdurend veranderende wereld. ​

Meer informatie via de website of Instagram


Over Copenhagen Fashion Week

Copenhagen Fashion Week wordt beschouwd als de vijfde internationale modeweek. CPHFW verwelkomt toonaangevende internationale pers, inkopers en marktleiders uit hun wereldwijde netwerk voor vier dagen vol shows, presentaties, installaties en evenementen, in combinatie met de vakbeurs CIFF.

Copenhagen Fashion Week richt zich op duurzaamheid en streeft ernaar substantiële veranderingen door te voeren om de sector te inspireren en te stimuleren hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid te vergroten. In 2020 onthulde Copenhagen Fashion Week een driejarig duurzaamheidsactieplan met een innovatief systeem van vereisten voor de merken die deel uit willen maken van het officiële programma van CPHFW. De minimumnormen om deel te nemen aan CPHFW richten zich op zes belangrijke pijlers: strategische richtlijnen, design, slimme materiaalkeuzes, arbeidsomstandigheden, consumentenbetrokkenheid en set design & casting van de show.

Over IN OUR NAME Belgium

IN OUR NAME Belgium wil de aanwezigheid van Belgische modeontwerpers op de internationale scène ondersteunen en versterken. Dit initiatief van MAD Brussels, Flanders DC en WBDM wil opkomende of gevestigde Belgische ontwerpers met een sterke focus op kwaliteit, duurzaamheid en innovatie aanmoedigen om nieuwe markten te betreden. Het doel is om Belgische mode te promoten met een gemeenschappelijke krachtige stem.

Volg meer updates via Instagram

Praktische informatie

De presentatie van de vier Belgische labels vindt plaats bij:
The Roe Studio - Møntergade 3, 1116 Kopenhagen ​
​ op donderdag 8 augustus 2024, vanaf 9u tot 16u.

 

Stefan Ceunen

Stefan Ceunen

Lead communications & PR manager, Flanders DC

 


Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC is het Vlaamse design- en modecentrum en werkt aan sterk toekomstgericht ondernemerschap in de design- en modesector. 

Neem contact op met

Nationalestraat 28 - 2000 Antwerpen

+32 3 746 09 46

info@flandersdc.be

www.flandersdc.be