Innovatie-academies verwelkomen 500ste ondernemer

Thierry Monbaillieu van Tectum Group uit Genk maakt deel uit van een geïntegreerd innovatietraject

De Innovatieacademies van ikinnoveer verwelkomen vandaag hun 500ste deelnemer! Thierry Monbaillieu van Tectum Group uit Genk volgde vandaag de eerste sessie van de 6-delige opleiding ‘Een innovatieve toekomst voor de bouwsector’ in Hasselt. Sedert de start van het project ikinnoveer werden doorheen Vlaanderen al meer dan 35 academies over de meest uiteenlopende aspecten van innovatiemanagement georganiseerd. Bedoeling van de academies is om Vlaamse KMO’s meer en anders te laten innoveren.

“Voor Tectum is het belangrijk om bezig te zijn met en na te denken over innovatie en de toekomst” vertelt Thierry Monbaillieu van Tectum Group. De innovatieacademie vormt maar één onderdeel van het innovatieplan van onze bouwgroep. “Samen met het Innovatiecentrum Limburg, Confederatie Bouw Limburg en IDE werkt Tectum ook aan innovatietrajecten rond isolatie, dakbedekking en design”.

“Een geïntegreerde aanpak, bestaande uit zowel interactieve sessies gegeven door experten als netwerkmomenten waarin deelnemers, experten en innovatieadviseurs van ideeën kunnen wisselen. En iedere innovatieve onderneming kan natuurlijk ook terecht bij het Innovatiecentrum voor verdere begeleiding bij een innovatieproject.” vertelt Eveline Borgermans, coördinator van de ikinnoveer academies, “innoveren doe je immers niet alleen”.

De Innovatieacademie ‘Een innovatieve toekomst voor de bouwsector’ waar de 500ste deelnemer is gestart, wordt geörganiseerd door het Innovatiecentrum Limburg en de Confederatie Bouw Limburg en behandelt een breed scala aan innovatie mogelijkheden. Zowel op procesniveau als naar uitvoerings- en technische aspecten van de bouwonderneming.

“Deze academie is een uitgelezen kans om inzicht te krijgen over alles wat zich vandaag en in de toekomst in de bouwsector afspeelt”, vertelt Chris Slaets, directeur Confederatie Bouw Limburg. Deelnemers krijgen van verschillende experten input en kunnen die naderhand toepassen binnen hun eigen bedrijf”. De snel veranderende wereld van de bouw vormt hier geen uitzondering op de andere sectoren.

“Door het samenwerken met sectororganisaties zien we een verrijking en verbreding van de innovatiemogelijkheden”, vertelt Bruno Krekels van Innovatiecentrum Limburg. Het hele opzet van ikinnoveer is samenwerking voor meer en andere innovatie. Naast de Innovatiecentra zijn op Vlaams niveau ook Flanders DC en werkgeversorganisaties Unizo en Voka betrokken bij Ikinnoveer.

Bekijk een overzicht van de academieshttp://ikinnoveer.be/academies

Eveline Borgermans

Coördinator innovatie-academies, Innovatiecentrum

Jan Seurinck

Communicatiemanager, Flanders DC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC, voluit Flanders District of Creativity, is het unieke aanspreekpunt voor ondernemen in de creatieve sector. Flanders DC ondersteunt, promoot en verbindt creatieve ondernemers uit Vlaanderen bij de start, groei of professionele uitbouw van hun onderneming. Return on Creativity, daar staan we voor.

Contact

Diestsevest 76 - 3000 Leuven

+32 16 24 29 24

[email protected]

www.flandersdc.be