Kruisbestuiving tussen landbouw en creatieve sectoren voor meer innovatie

Ondernemers zoeken samen naar innovatieve oplossingen

Flanders DC en het Innovatiesteunpunt voor Land- en Tuinbouw slaan de handen in elkaar om kruisbestuiving tussen verschillende sectoren te stimuleren. Op 4 maart staat op de C-mine-site in Genk een ontmoetings- en brainstormmoment gepland waar 130 deelnemers op af zullen komen.

Het project daagt de ondernemers uit verschillende sectoren uit om op één dag een nieuw idee vorm te geven en de eerste aanzetten voor uitvoering te zetten. Geïnspireerd door het Nederlandse project Agri Meets Design, verenigt AgroCreate de land- en tuinbouwsector met vijf andere creatieve sectoren: mode, gaming, gezondheid, productontwikkeling en architectuur.

“De land- en tuinbouwsector wordt vaak verkeerdelijk als een conservatieve sector gepercipieerd,” vertelt Stijn Smet van het Innovatiesteunpunt voor land- en tuinbouw. “De kennis van onze landbouwers, gecombineerd met de inzichten uit andere sectoren, kunnen interessante nieuwe projecten opleveren”.

“Evoluties in de ene sector inspireren vaak innovaties in andere sectoren,” zegt projectverantwoordelijke Peter Bertels van Flanders DC. “Wij geloven dat de sectoren elkaar kunnen ondersteunen om via deze kruisbestuiving abstracte ideeën om te zetten in concrete, realiseerbare concepten.”

Onder begeleiding van Flanders DC, komen de deelnemers van AgroCreate tot nieuwe, betere inzichten. Na afloop van deze dag worden de meest beloftevolle ideeën door verschillende partnerorganisaties opgepikt en in het natraject verder uitgewerkt richting realisatie.

AgroCreate kadert in het SALK-project voor de transformatie van de Limburgse land- en tuinbouw.

http://www.agrocreate.be

Jan Seurinck

Creativity Evangelist, Flanders DC

Peter Bertels

Projectverantwoordelijke, Flanders DC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC, voluit Flanders District of Creativity, is het unieke aanspreekpunt voor ondernemen in de creatieve sector. Flanders DC ondersteunt, promoot en verbindt creatieve ondernemers uit Vlaanderen bij de start, groei of professionele uitbouw van hun onderneming. Return on Creativity, daar staan we voor.

Contact

Diestsevest 76 - 3000 Leuven

+32 16 24 29 24

[email protected]

www.flandersdc.be