Leuven was Stad van Ideeën

Zonovergoten eerste editie een groot succes

Vandaag zakten duizenden mensen af naar het centrum van Leuven voor de eerste editie van Stad van Ideeën. Flanders DC organiseerde dit event voor het eerst, in samenwerking met Stad Leuven, Flanders Smart Hub Development en de provincie Vlaams-Brabant. Op het programma een wandelparcours vol straffe innovaties en een tijdelijk Ideeënmuseum.

Dat innovatie en creativiteit de pijlers zijn voor de economie van de toekomst, staat buiten kijf. Met de organsiatie van Stad van Ideeën, wil Flanders DC, de Vlaamse organisatie voor ondernemingscreativiteit, het belang van innovatie en creativiteit benadrukken. In Stad van Ideeën doet Flanders DC dat aan de hand van inspirerende voorbeelden en realisaties.

Dat de eerste editie in Leuven plaatsvond, is geen toeval. De stad is immers het centrum van een bloeiende kennisregio, met de universiteit en tal van hoogtechnologische en creatieve bedrijven. In zeecontainers die langs een wandelparcours in het centrum waren opgesteld, toonden zij met welke ideeën ze aan de slag gingen. Zo waren er miniatuur supergeleidende zweeftreinen te zien, 3D-geprinte schoenen en een racewagen op zonne-energie. Verder kon je ook 3D-scan van jezelf laten maken, het unieke witlofbier proeven of je wagen aan komkommerpralines.

Daarnaast konden de bezoekers terecht in het tijdelijke Ideeënmuseum voor een geschiedenis van alledaagse voorwerpen. Alles begon ooit met een goed idee, van deurbel tot tandpasta, cornflakes en viltstiften.

Wie zelf een goed idee had en daarmee aan de slag wilde, kon een afspraak maken met experten van SOS-idee, de gratis dienstverlening van Flanders DC.

Tijdens de afsluitende receptie toonde Pascal Cools, directeur van Flanders DC, zich zeer tevreden. "De opkomst was fantastisch. De vlotte samenwerking met de partners maakte er echt een geslaagd event van."

Karin Jiroflée, gedeputeerde Vlaams-Brabant, sloot zich hierbij aan. "Vlaams-Brabant is een regio die bruist van innovatie. Als openbaar bestuur staan we voor de uitdaging om dat zo te houden, vandaar dat we initiatieven als Stad van Ideeën absoluut een warm hart toedragen."

Mohamed Ridouani, schepen van Leuven, noemde Stad van Ideeën een huzarenstuk, dat op korte tijd gerealiseerd werd. "Leuven, parel van kennis, is een slogan die soms nog te weinig bekend is. Maar een initiatief als Stad van Ideeën kan daar verandering in brengen. We zijn zeker geïnteresseerd om daar een vervolg aan te geven. Het zou bijvoorbeeld interessant zijn om tijdens een volgende editie duurzaamheid centraal te stellen, een thema waar we met Leuven Klimaatneutraal hard op inzetten."

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC is het Vlaamse design- en modecentrum en werkt aan sterk toekomstgericht ondernemerschap in de design- en modesector. 

Contact

Nationalestraat 28 - 2000 Antwerpen

+32 3 746 09 46

info@flandersdc.be

www.flandersdc.be