Nieuwe namen bekend voor Flanders DC congres CreativeVille

Tom Lanoye meest opvallende naam op sprekerslijst tot nu toe

Aan de reeks creatieve ondernemersverhalen die Flanders DC al aankondigde voor haar Creative Ville congres worden vandaag opnieuw enkele namen toegevoegd. Tom Lanoye is de meest opvallende naam. Nooit verlegen om een boude uitspraak komt hij op 23 juni vertellen over leven en werk.

Naast Lanoye komen ook fotografe Lieve Blancquaert, de oprichters van reclamebureau Pure, de zakelijke rechterhand van modeontwerper Tim Van Steenbergen en een hofleverancier van startupmeubilair hun verhaal vertellen. Eerder werden al regisseur en televisiepresentator Erik Van Looy, columnist Guido Everaert en sopraan Elise Caluwaerts aangekondigd.

Tom Lanoye mag een opvallende naam op de sprekerslijst van CreativeVille worden genoemd. Het congres zet ondernemerschap in de creatieve sectoren centraal, een concept waar Lanoye zich in het verleden sceptisch over heeft uitgelaten. “We willen verschillende stemmen laten horen”, vertelt Carlo Vuijlsteke van Flanders DC, “ondernemerschap in de creatieve sectoren is een verhaal met verschillende kanten, we willen verschillende visies laten horen”.

Een minder bekende naam op de sprekerslijst is Bart Van den Eynde. In modemiddens doet zijn naam wel een belletje rinkelen. Hij is al jaren de zakelijke rechterhand van modeontwerper Tim Van Steenbergen. “Zakelijk instinct giet een fundament waarop creatief talent kan bouwen” vertelt hij over zijn taak in de schaduw.

Creative Ville wil aan de hand van persoonlijke ondernemersverhalen uit de verschillende creatieve sectoren inspireren. Omdat het publiek bestaat uit mensen uit de eerder de kunstgerichtere sectoren en de commerciëlere sectoren ontstaan er op het event ook tijdens de netwerkmomenten kruisbestuivingen tussen verschillende sectoren.

http://www.creativeville.beBekijk de Creative Ville websitehttp://www.creativeville.be

Jan Seurinck

Creativity Evangelist, Flanders DC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC, voluit Flanders District of Creativity, is het unieke aanspreekpunt voor ondernemen in de creatieve sector. Flanders DC ondersteunt, promoot en verbindt creatieve ondernemers uit Vlaanderen bij de start, groei of professionele uitbouw van hun onderneming. Return on Creativity, daar staan we voor.

Contact

Diestsevest 76 - 3000 Leuven

+32 16 24 29 24

[email protected]

www.flandersdc.be