Omdat je beter kan leren uit successen dan uit falen

Kies je eigen koers

Het is dezer dagen bijna bon ton om over falen te spreken als één van de voornaamste inspiratiebronnen voor ondernemerschap. Recent onderzoek heeft echter aangetoond dat je nog beter kan leren uit je successen dan uit je mislukkingen. Daarom heeft Flanders DC in samenwerking met Vlerick Business school en de VDAB een nieuwe tool ontwikkeld: Kies Je Eigen Koers.

Kies Je Eigen Koers is een online tool die gericht is op (startende) ondernemers en werknemers die hun eigen carrière in handen willen nemen. Via doe- en reflectieopdrachten stimuleert de tool zelfsturing, één van de belangrijkste persoonseigenschappen als het over succesvolle carrières gaat.

Deelnemers krijgen dertig weken lang één opdracht per week toegestuurd die hun ondernemingscreativiteit op de proef stelt. Elke uitgevoerde opdracht brengt de deelnemers een micro-overwinning. Zo zetten deelnemers niet alleen stappen naar een autonoom carrièrepad maar ervaren ze ook telkens een stimulans van het succesvol afronden van deze taken.  

“De tool is gebaseerd op het Progress Principle dat door Teresa Amabile van de Harvard Business School is ontwikkeld” verklaart Angie Van Steerthem van Vlerick Business School de theorie achter de tool.

Om een tegenslag mentaal te neutraliseren heeft een ondernemer of werknemer tot wel vijf vooruitgangservaringen nodig. Gelukkig volstaan hiervoor ‘small wins’. “Die theorie weet Kies Je Eigen Koers om te zetten in een wekelijks terugkerende opdracht die je mee kan nemen tijdens je werk”, vertelt Pascal Cools, directeur van Flanders DC dat opdracht gaf om deze tool te ontwikkelen.

Ondernemers en werknemers die de tool gebruiken worden niet alleen uitgedaagd om de uitdagingen aan te gaan, ook de evaluatie doen de gebruikers zelf. “Die zelfevaluatie zorgt voor een ontspannen vrijblijvendheid” vertelt Jan Bormans, valorisatiemanager van Flanders DC. Kies Je Eigen Koers is geen wekelijkse test die deelnemers rigoureus moeten opvolgen.

 

Bekijk de webtool van Kies je eigen koershttp://www.kiesjeeigenkoers.beLees meer over Kies je eigen koers http://www.flandersdc.be/nl/leer-uit-je-successen-met-kies-je-eigen-koers

Jan Bormans

Valorisation manager, Flanders DC

Jan Seurinck

Creativity Evangelist, Flanders DC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC, voluit Flanders District of Creativity, is het unieke aanspreekpunt voor ondernemen in de creatieve sector. Flanders DC ondersteunt, promoot en verbindt creatieve ondernemers uit Vlaanderen bij de start, groei of professionele uitbouw van hun onderneming. Return on Creativity, daar staan we voor.

Contact

Diestsevest 76 - 3000 Leuven

+32 16 24 29 24

[email protected]

www.flandersdc.be