Ontmoetingen tussen Belgische en internationale ontwerpers & producenten — 28 & 29.11.2019

"Design is everywhere"-tentoonstelling van 29.11.19 tot 1.12.19 — bij MAD

MAD - Home of Creators organiseert, samen met Belgium is Design-partners Flanders District of Creativity en Wallonie-Bruxelles Design Mode, een tweedaags event om (inter)nationale producenten te laten kennismaken met Belgische en internationale ontwerpers.

Ik nodig je graag uit voor een receptie om 18.30 uur op 28 november en op de tentoonstelling van 29 november tot en met 1 december in MAD Brussels. Klik hieronder voor alle informatie.

De bedoeling is om enerzijds meer inzicht te krijgen in de internationale designindustrie en anderzijds het contact tussen de verschillende partijen te bevorderen en samenwerking te verwezenlijken.

Op 28 november gaan de oprichters en CEO’s van de tien uitgenodigde merken in de voormiddag in dialoog met Sylvain Marcoux. Doel? Hun visie over design delen met het publiek en toelichten hoe zij samenwerken met de ontwerpers.

Sylvain Marcoux is de oprichter van maison marcoux mexico, een uitgeverij van voorwerpen die de creativiteit van internationale ontwerpers en de knowhow van Mexicaanse handwerkers combineren. Daarnaast staat hij aan het hoofd van zijn agentschap Marcoux PR & Communications in Parijs. 

Dit evenement werd georganiseerd in samenwerking met Céline Catucci, designconsultant en mede- oprichtster van KATUNCO – een distributieagentschap voor Franse design labels in België en Luxemburg.

 

Producenten

De volgende labels en producenten zullen aanwezig zijn: DesignerBox (FR), Macevi 1928 (IT), Matière Grise (FR), New Citizen Design (NL), Serax (BE), Toulemonde Bochart (FR), Woud (DK) en XLBoom (BE).

Designerbox (Frankrijk) 

DesignerBox werd in 2012 opgericht. Het verwerpt de uitgave- en distributieregels in de decoratiesector met haar concept op basis van een maandabonnement. Iedere maand wordt een ontwerper uitgelicht aan de hand van een voorwerp dat bij de abonnees wordt afgeleverd in een box samen met een magazine dat meer uitleg geeft over het traject en de vervaardiging van dat voorwerp.

EO (Denemarken) 

Het resultaat van een pure passie voor design, EO is gecreeerd in Kopenhagen in 2013. Schone en  eenvoudige lijnen in een eigentijdse geest. De collecties zijn dynamisch, authentiek en van hoge kwaliteit. Elk product wordt door hooggekwalificeerde vakmensen met de grootste zorgvuldigheid in de beste materialen gemaakt.

Macevi 1928 (Italië) 

Macevi1928 werkt samen met gerenommeerde architecten, ingenieurs, ontwerpers en kunstenaars. Voor het stadsmeubilair en maatwerk wordt voornamelijk gebruikgemaakt van metalen – in al hun vormen – en speciaal beton.

maison marcoux mexico (Frankrijk-Mexico)

Objectuitgeverij die de creativiteit van internationale ontwerpers combineert met de knowhow van Mexicaanse ambachtslieden.

Matière Grise (Frankrijk) 

De indoor en outdoor collecties van Matière Grise vertonen strakke lijnen die worden geaccentueerd met elegante, papierachtige vouwdetails met een prikkelend kleurenpalet.

New Citizen Design (Nederland) 

New Citizen Design is een adviesbureau dat producten en projecten rond design thinking, met het oog op een duurzame samenleving, ontwerpt en ontwikkelt.

Serax (België) 

Onder leiding van Axel Van Den Bossche is Serax uitgegroeid tot een creatief platform dat wordt verrijkt door vele samenwerkingen met ontwerpers van over de hele wereld.

Toulemonde Bochart (Frankrijk) 

Toulemonde Bochart is een familiebedrijf dat in 1949 werd opgericht in het hartje van de Noord-Franse textielregio. Het bedrijf is gespecialiseerd in tapijten en vervult een voortrekkersrol op het gebied van samenwerkingen met vormgevers en ontwerpers.

WOUD (Denemarken) 

Woud wil zowel elegante als duurzame producten maken die hun plaats vinden in een wereld waar ieder voorwerp een eigen taal en functie heeft.

XLBOOM (België) .

XLBoom biedt een eclectische collectie van meubilair en decoratievoorwerpen voor binnen en buiten. Ieder concept is specifiek uitgedacht om een slimme en intuïtieve oplossing aan te reiken voor de uiteindelijke toepassing.

 

Ontwerpers

De ontwerpers die aan de ontmoetingen deelnemen, werden geselecteerd op basis van een oproep tot kandidaatsstelling voor de kwaliteit van hun werk en de afstemming van hun aanpak met de uitgenodigde uitgeverijen. Hun profielen – gaande van ervaren tot beginnende ontwerpers – en werelden zijn bovendien erg verschillend.

Tijdens deze editie worden de projecten van de geselecteerde ontwerpers het hele weekend lang, van 29 november tot 1 december, tentoongesteld. Onder de artistieke leiding van MAD gaan de voorwerpen in dialoog met de nieuwe MAD Windows Triclinium, een zintuiglijke installatie van Caroline Wolewinski en Sandro Della Noce (winnaars van de Visual Merchandising-prijs die Chanel heeft uitgereikt tijdens de laatste Design Parade in Hyères), en de Food Design-projecten van de studenten aan de LUCA – School of Arts.

De deelnemende ontwerpers zijn: Julien Renault, Jun Gobron, PaulineplusLuis, Amorce Studio, Benoit Deneufbourg, Pierre Vano, Thien Vo, Alain Berteau, Charlotte Lancelot, Nathalie Van der Massen, Maison Tricot, James Van Vossel, Roel Vandebeek, Stefan Schöning, Pierre-Emmanuel Vandeputte, Renaud Meunier en Studio Plastique.

 

Gelieve uw aanwezigheid op de voorstelling van de bedrijven op donderdag 28 november om 9.30 uur te bevestigen, alsook welke van de volgende gasten u graag zou ontmoeten:

  • Tomas Erel & Emeline Caget, CEO & verantwoordelijke creatieve relaties DesignerBox
  • Nicole & Tor Vitner Servé Oprichters en directeurs van EO
  • Marco Morena, Directeur Macevi 1928
  • Ruben Jochimek, Directeur Matière Grise
  • Tonny Wormer, Directeur New Citizen Design
  • Axel Van Den Bossche, CEO Serax
  • Mia Koed, Creatief Directeur Woud
  • Anne Sebaoun, Business Development Manager Toulemonde Bochart
  • Geert-Jan Van Cauwelaert, CEO XLBOOM

 

Programma

Deze B2B-actie sluit aan op een breder kader van activiteiten. Hieronder vindt u het volledige programma.

28.11 — Voorstelling van de uitgenodigde bedrijven en professionele ontmoetingen.

9:30 : Verwelkoming

10:00 – 11:00 : Voorstelling van de uitgenodigde bedrijven

11:00 – 12:30 : Voorstelling van de uitgenodigde bedrijven

Namiddag: individuele ontmoetingen

18:30 : Receptie en opening MAD Windows Triclinium

 

29.11.2019 — Programma rond de tentoonstelling

10:00 : Bezoek aan Zaventem Ateliers

12:30 : Lunch

14:00 : Bezoek ateliers MAD Lab

 

29.11 – 1.12 — "Design Is Everywhere" - tentoonstelling

Publieke tentoonstelling dagelijks van 11.00 tot 18.00 uur.

 

Adres:  MAD, Home of Creators Nieuwe Graanmarkt 10, 1000 Brussel

 

 

Belgium is Design info@belgiumisdesign.be www.belgiumisdesign.be

 

BELGIUM IS DESIGN IS AN INITIATIVE BY:

Flanders District of Creativity

+32 (0)2 227 60 60

www.flandersdc.be

 

MAD - Home of Creators

+32 (0)2 880 85 62

www.mad.brussels

 

Wallonie-Bruxelles Design Mode

+32 (0)2 421 87 08

www.wbdm.be

MAD_communiquédepresse_NL-v7.pdf

PDF - 153 Kb

MAD_D2B-V8.pdf

PDF - 1.2 Mb

Bie Luyssaert

Communications Manager Design, Flanders DC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC is het Vlaamse design- en modecentrum en werkt aan sterk toekomstgericht ondernemerschap in de design- en modesector. 

Neem contact op met

Nationalestraat 28 - 2000 Antwerpen

+32 3 746 09 46

info@flandersdc.be

www.flandersdc.be