persbericht: Deze Belgen veroveren gamescom 2018

Belgische games blijven een succes in het buitenland en vervullen hiermee glansrijk de underdog rol van ons kleine landje. We trekken daarom opnieuw richting gamescom in Keulen, de grootste gamebeurs ter wereld, van 21 tot 25 augustus (vanaf 22 augustus voor het grote publiek) met een Belgische stand die mag opvallen.

Op de Belgische stand van gamescom zijn meer dan twintig bedrijven vertegenwoordigd die gespecialiseerd zijn in het ontwikkelen van games, game tools en services. Bedrijven met potentieel, die de Belgische creativiteit combineren met technologie. Aan de basis van dit initiatief liggen Flanders DC, de Waalse en Vlaamse gaming-federaties (WALGA en FLEGA) en de vertegenwoordiger van de Brusselse game-sector (screen.brussels).

We trekken dit jaar richting Keulen in het gezelschap van Vlaams minister van Media, Sven Gatz en Brussels Staatssecretaris van Buitenlandse Handel, Cécile Jodogne."Onze Vlaamse gamesector kan je vergelijken met onze Rode Duivels enkele jaren geleden. Ze hebben veel talent en een enorm potentieel. Ze zullen hoge ogen gooien op de gamescom beurs in Keulen. Ik ben dan ook met veel plezier aanwezig om onze verschillende bedrijven een duwtje in de rug te geven." - Minister van Media, Sven Gatz

 

 

"In de gamesector worden Brusselse bedrijven internationaal erkend voor de kwaliteit van hun diensten, of het nu gaat om geluid, virtual reality of grafische weergaven. Met het plan NextTech.brussels en Mediapark.brussels ondersteunt het Brussels Gewest de ontwikkeling van deze bedrijven in het buitenland." - Staatssecretaris van Buitenlandse Handel, Cécile Jodogne

 

 

“We zijn als sectorfederaties en ondersteunende organisaties van de industrie erg verheugd met de komst van Minister Gatz en Staatssecretaris Jodogne. We zullen hen met veel plezier rondleiden op de grootste gamebeurs ter wereld om hen ervan te overtuigen hoe groot de game industrie wel is en welke economische mogelijkheden hier voor ons land liggen. Last but not least kijken we uit naar de aankondigingen die beide ministers op ons Belgian Beer Cafe zullen doen.” - David Verbruggen van FLEGA, Bruno Urbain van WALGA, Marine Haverland van screen.brussels en Pascal Cools van Flanders DC.

 

 

De game industrie zit al jaren in de lift en kent een ongeziene economische groei. De sector is ondertussen de tweede grootste culturele industrie ter wereld en is economisch zelfs drie keer zo groot als cinema*. Game technologieën zijn uit heel wat sectoren niet meer weg te denken. Of het nu gaat over de gezondheidszorg, het onderwijs of Elon Musk die game developers oproept om bij Tesla te solliciteren, het aantal toepassingen naast die van ontspanning, kent een gestage groei.
Volgende Vlaamse bedrijven stellen in Keulen dan ook graag hun nieuwste ontwikkelingen binnen games voor aan het professionele publiek in de business zone:

 

- Graphine
- Cronos Interactive/Mantis Games
- 1UP Conference
- Bazookas
- God as a Cucumber
- LuGus Studios
- Adshot
- DAE Studios
- PreviewLabs
- Gameeleon
- Studio Waterzooi

 

Vanuit Wallonië: Apocalypse Hunters, Black Land Studio, Fishing Cactus, Rablo Games, Fire Falcom, 120 Pixels - Slideenjoy, Triseum, Technobel

 

Vanuit Brussel: AppTweak, OneBonsai

 

In de entertainment zone kan het grote publiek nieuwe games testen, daar vinden we volgende Belgische bedrijven terug:
Guillaume Bouckaert, Fishing Cactus, Pajama Llama, eXiin, Glowfish Interactive, Cybernetic Walrus, Crazy Monkey Studios en Larian Studios.

I-Illusions heeft met SpacePirateTrainer van Dirk Van Welden de eerste Belgische VR-game voor PlayStationVR beet. Deze game zal op de PlayStation stand exclusief voor het bezoek van de ministers gedemonstreerd worden, maar dus nog niet officieel voorgesteld worden aan het grote publiek op gamescom, die moeten nog even wachten tot najaar 2018 om de Belgische VR-game te ontdekken.

 

Naar goede gewoonte sluiten we de openingsdag af met een Belgian Beer Café op de Belgische stand  georganiseerd van 17u tot 19u op dinsdag 21 augustus. Dit event is enkel toegankelijk voor professionals en pers, schrijf je hier in

 

AGENDA

Wanneer: van dinsdag 21 augustus tot donderdag 25 augustus.

Belgische stand op gamescom​: Hal 4.1 van de Koelnmesse, Gang B, Stand 050G

 

De pers is op dinsdag 21 augustus van 17.00 tot 19.00 uur van harte welkom in het Belgian Beer Café in de Hal 4.1, op onze stand 050G.

 

MEER WETEN OVER DE DEELNEMENDE BEDRIJVEN?
 

Surf naar www.belgiangames.be voor meer informatie per bedrijf, beelden en trailers van de games die onze Belgische bedrijven op gamescom zullen voorstellen. Of bekijk alvast deze video.

 

Voor meer informatie, interviews of andere aanvragen, gelieve contact op te nemen via nathalie.deschepper@flandersdc.be

 

@belgian_games    #BelgianGamesIndustry

#flandersdc    #returnoncreativity

 

 

 

https://www.franceculture.fr/emissions/le-billet-economique/jeux-video-une-economie-triple

Nathalie De Schepper

PR & Communications Manager, flanders DC

Cathy Schoels

Screen.brussels

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC is het Vlaamse design- en modecentrum en werkt aan sterk toekomstgericht ondernemerschap in de design- en modesector. 

Neem contact op met

Nationalestraat 28 - 2000 Antwerpen

+32 3 746 09 46

info@flandersdc.be

www.flandersdc.be