persbericht: Ontdek de Belgen op gamescom, de grootste gaming beurs ter wereld

Zijn Belgische games dan zo creatief en inventief? Misschien niet… maar in combinatie met virtual reality (VR) of augmented reality (AR) zijn het producten die goed verkopen in het buitenland. Deze knowhow staat centraal op de Belgische stand van gamescom, de grootste gaming beurs ter wereld die op dinsdag 22 augustus (23 augustus voor het grote publiek) van start gaat en nog tot 26 augustus in Keulen te bezoeken is. 

Op de Belgische stand van gamescom zijn zestien bedrijven vertegenwoordigd die gespecialiseerd zijn in het ontwikkelen van games, gaming tools en services. Zestien goudhaantjes die een heerlijke combinatie van creativiteit en technologie aanbieden. Aan de basis van het hele initiatief liggen de Waalse en Vlaamse gaming-federaties (WALGA en FLEGA), de vertegenwoordiger van de Brusselse gaming-sector (screen.brussels cluster), Flanders DC en startupsbe dat beginnende ondernemers in België een handje toesteekt.

 

De sector van de videogames is in ons land aan een heuse opmars begonnen. De projecten gaan er kwalitatief op vooruit en hun invloed reikt inmiddels tot voorbij de grenzen van het gaming-wereldje. Heel wat sectoren – inclusief de traditionele media, de gezondheidszorg, de bouw, de industrie en tal van andere sectoren – maken momenteel gebruik van technologie die aanvankelijk voor games werd ontwikkeld. Sinds de komst van de virtuele en augmented reality tekent deze trend van kruisbestuiving zich nog duidelijker af. Zo wordt de Belgische stand deels ingenomen door de VR tower voor VR-demo’s, een bewijs van de dynamiek die deze editie kenmerkt.

 

Dirk Van Welden is CEO van I­-Illusions, producent en verdeler van Space Pirate Trainer, één van de 5 VR-games die wereldwijd het meest worden gedownload. “We wonen in een land waar technologie en onderwijs zeer toegankelijk zijn, en waar videogames het favoriete tijdverdrijf zijn van heel wat adolescenten. Het heeft wat geduurd, maar op dit ogenblik zijn de studio’s niet langer op de vingers van één hand te tellen. Het succes van onder meer Larian Studios (Gent) en een aantal onafhankelijke ontwikkelaars inspireert steeds meer talentrijke mensen en zorgt ervoor dat her en der interessante nieuwe projecten van de grond komen. Een aantal hiervan kun je op gamescom ontdekken. Het merendeel van deze games doet het momenteel goed op de exportmarkten. Om nieuwe succesverhalen mogelijk te maken, hebben deze studio’s een gunstig werkkader nodig.”

 

Privémiddelen volstaan niet om grotere producties te financieren. De invoering van een financieringsmechanisme zoals de taxshelter voor videogames zou internationale studio’s ertoe kunnen aanzetten om zich in België te vestigen, wat de sector de vereiste boost zou geven om zich verder te kunnen ontwikkelen.

 

Vorig jaar kwamen 345.000 bezoekers de recentste nieuwigheden uit de gaming-wereld ontdekken. Voor studio’s en ontwikkelaars is deze beurs een unieke kans om bij het grote publiek en bij professionals naambekendheid te verwerven.

 

Om de openingsdag af te sluiten, wordt er op de Belgische stand een Belgian Beer Café georganiseerd van 17u tot 19u op dinsdag 22 augustus. Dit event is enkel toegankelijk voor professionals en pers, schrijf je hier in

 

AGENDA

Wanneer: van dinsdag 22 augustus tot donderdag 26 augustus.

Belgische stand op gamescom​: Hal 4.1 van de Koelnmesse, Gang A, Stand 019G.

 

De pers is op dinsdag 22 augustus van 17.00 tot 19.00 uur van harte welkom in het Belgian Beer Café in de Hal 4.1, op onze stand A-019G.

 

DEELNEMENDE BEDRIJVEN
 

Surf naar www.belgiangames.be voor meer informatie per bedrijf, beelden en trailers van de games die onze Belgische bedrijven op Gamescom zullen voorstellen.

 

- Uit Vlaanderen: Cybernetic Walrus, OJOO, Cloudalize, Not A Company, Glowfish Interactive, Crazy Monkey Studios, Happy Volcano, Pajama Llama Games, Triangle Factory

- Uit Brussel: Mode4, Team Panoptes, FrostyFroggs, Apocalypse Hunters

- Uit Wallonië: Black Land Studio, Fishing Cactus, HEAJ: Vidock & AnomalyX Studio

 

Voor meer informatie, interviews of andere aanvragen, gelieve contact op te nemen via nathalie.deschepper@flandersdc.be

 

@belgian_games    #BelgianGamesIndustry

#flandersdc    #returnoncreativity

 

Nathalie De Schepper

PR & Communications Manager, flanders DC

Cathy Schoels

Screen.brussels cluster

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC is het Vlaamse design- en modecentrum en werkt aan sterk toekomstgericht ondernemerschap in de design- en modesector. 

Contact

Nationalestraat 28 - 2000 Antwerpen

+32 3 746 09 46

info@flandersdc.be

www.flandersdc.be