persbericht: The Belgian Focus - White Milan

THE BELGIAN FOCUS // White Special Project // 21-24 September 2018 // Via Tortona 31 - Milan

Flanders DC en WHITE bundelen de krachten en presenteren samen "The Belgian Focus", een gecureerde selectie van zeven opkomende talenten, als Special Project binnen de internationale tradeshow White, van 21 tot 24 september tijdens Milan Fashion Week. ​ In Milaan is nog veel ruimte voor creativiteit en vernieuwing. We zijn dan ook heel enthousiast dat WHITE ons uitnodigt om dit unieke platform voor Belgische mode op te zetten.

Zeven Belgische modelabels zullen hun collectie tentoonstellen op de eerste verdieping van het paviljoen Via Tortona 31. ​ Deze gloednieuwe locatie strookt volledig met de designers hun drang naar creativiteit en onafhankelijkheid. Alle designers zullen zelf aanwezig zijn om zowel pers als buyers meer te vertellen over hun unieke collecties. ​ Naast een gedeelde duurzame visie en hedendaagse marktbenadering heeft elk label zijn eigen unieke identiteit en aanbod.

Helder is een jong, high-end duurzaam merk dat op eerlijke wijze kleding maakt van biokatoen. Lies Mertens ontwerpt duurzame, lederen handtassen die efficiëntie en soberheid uitstralen. Marylene Madou creëert sjaals op basis van textielprints, geïnspireerd op haar eigen illustraties en schilderijen. Mooiloop combineert handgemaakte, exclusieve prints in levendige kleuren met stoffen van hoge kwaliteit voor een ready-to-wear collectie. De schoenen van Morobé zijn de perfecte mix tussen hedendaagse elegantie en oprecht vakmanschap. Ophelia Lingerie presenteert handgemaakte, fijne en duurzame lingerie bedoeld om het vrouwelijke lichaam te omarmen. En ten slotte presenteren we ook Studio Collect, een juwelencollectief dat staat voor eenvoudig maar inventief design met een frisse look, allen ontworpen én geproduceerd in hun eigen studio.

Daarnaast zal AF Vandevorst - Special Designer van het seizoen - ​ ook een plekje innemen in Tortona 31 met hun popupshop TSTSITW (The Smallest Travelling Store In The World), waar ze een signeersessie van hun boek organiseren. ​ 

We zijn verheugd dat White ons een internationaal en creatief platform geeft om samen, als the Belgian Focus, dat talent in de kijker te zetten.

Ben je zelf aanwezig in Milaan tijdens Fashion Week? Aarzel dan niet om met ons een afspraak in te boeken om "The Belgian Focus" een bezoek te brengen:

nathalie.deschepper@flandersdc.be
0498 45 65 71

 

#BelgianFocus ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ #BelgianFashionToday ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ #IkKoopBelgisch

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC is het Vlaamse design- en modecentrum en werkt aan sterk toekomstgericht ondernemerschap in de design- en modesector. 

Contact

Nationalestraat 28 - 2000 Antwerpen

+32 3 746 09 46

info@flandersdc.be

www.flandersdc.be