persinfo: Unieke première - Belgian Fashion Awards!

16 november 2017

Flanders DC (Flanders District of Creativity), Le Vif Weekend, Knack Weekend en MAD (Brussels Fashion and Design Platform) slaan de handen in elkaar om gevestigd én opkomend talent uit de Belgische modesector de erkenning te geven die ze verdient. Belgische mode staat wereldwijd bekend als avant-gardistisch, professioneel en met een eigen unieke visie. Hoog tijd vonden wij om de verschillende aspecten van de sector in de kijker te zetten aan de hand van deze awards.

De Belgian Fashion Awards, het enige nationale initiatief in zijn soort, vindt plaats op 16 november 2017, in het kader van Fashion Talks in Antwerpen. Er worden awards toegekend in de volgende zeven categorieën:

 1. THE JURY PRIZE: wordt toegekend aan een ontwerper voor het geheel van zijn carrière.
 2. DESIGNER OF THE YEAR: gaat naar een ontwerper wiens werk in het afgelopen jaar bijzonder in de smaak is gevallen bij de jury.
 3. EMERGING TALENT OF THE YEAR: wordt uitgereikt aan een beloftevol talent of een opkomend label, dat al actief is op professioneel vlak en reeds een eigen collectie heeft.
 4. PROFESSIONAL OF THE YEAR: gaat naar een professional in de modesector die geen ontwerper is en zich tijdens het afgelopen jaar in het bijzonder heeft doen opmerken.
 5. ENTREPRENEUR OF THE YEAR: wordt toegekend aan een modeondernemer, die in België is gebaseerd en in het afgelopen jaar als succesverhaal beschouwd kan worden.
 6. FASHION BRAND OF THE YEAR: is bestemd voor een van de 24 labels die door onze jury zijn uitgekozen, omdat ze zich afgelopen jaar hebben onderscheiden. Winnaar wordt het merk dat de meeste stemmen heeft gekregen van het publiek. Stemmen kan via een speciale mini-site op www.levifweekend.be en www.weekend.be. Vanaf 27 oktober.
 7. MOST PROMISING GRADUATE: wordt toegekend aan een jonge, pas afgestudeerde (juni 2017) modestudent van een van de volgende scholen:
 • La Cambre Mode(s) in Brussel
 • Haute Ecole Francisco Ferrer in Brussel
 • Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen
 • Academie voor Schone Kunsten Sint-Niklaas
 • Helmo, Haute école liégeoise de la mode
 • KASK (De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Gent)

DE JURYLEDEN:

De jury bestaat uit vertegenwoordigers van Flanders DC (Nathalie De Schepper en Ann Claes) en MAD Brussels (Elke Timmermans en Alexandra Lambert), modejournalisten (Anne-Françoise Moyson, Ellen De Wolf), de hoofdredactrices van Le Vif Weekend en Knack Weekend (Delphine Kindermans en Ruth Goossens) en belangrijke stemmen uit de modewereld (internationale inkopers : Pascaline Smets, Aude Gribomont en Geert Bruloot, Allison Mc Greal oprichter The Fabric Sales en AMG suits, international fashion editor Angelo Flaccovento en Elisa De Wyngaert (curator MOMU).

 

KANTTEKENINGEN BIJ DE AWARDS:

Ann Claes voor Flanders DC: “De modesector is een kruispunt van creativiteit en ondernemerschap.  Elk aspect van deze sector verdient een spotlight, als erkenning vanuit de sector zelf alsook vanuit het grote publiek,“ vertelt Ann Claes, Senior Project Manager bij Flanders DC.  “Met de Ik Koop Belgisch campagne zetten we merken van eigen bodem al langer in de kijker, met de Belgian Fashion Awards gaan we weer een stap verder.“

“Knack Weekend draagt de Belgische mode een warm hart toe, dat blijkt duidelijk uit onze 'Mode dit is Belgisch'-nummers, die tweemaal per jaar verschijnen, " zegt Ruth Goossens, hoofredactrice van Knack Weekend.  “Door deze prijzen uit te reiken met deze twee partners, die onze belangstelling voor het Belgisch modetalent delen, worden ze extra prestigieus. Het is een prachtig nationaal initiatief."

 “Voor Le Vif Weekend is dit evenement, dat uniek is in België, een manier om het DNA van ons magazine te versterken. We steunen de jonge ontwerpers al 35 jaar," verklaart hoofdredactrice Delphine Kindermans. "Wij hebben reeds een Design prijs, met de verkiezing van Designer van het jaar, met deze Awards willen we de Belgische ontwerpers in de schijnwerper zetten en hen meer zichtbaarheid geven."

 “De deelname van MAD Brussels aan deze Belgian Fashion Awards, is voor ons een opportuniteit om de Belgische mode naar waarde te schatten en haar de professionele erkenning te geven die ze verdient. Er zijn zoveel Belgen in deze sector met een uitzonderlijke carrière, terwijl het niet altijd zo eenvoudig is, denk maar aan de hobbelige parcours van heel wat modeontwerpers. Met deze prijs hopen we te kunnen bijdragen aan hun nationale en internationale notoriëteit.“ Alexandra Lambert – MAD Brussels

WAAR EN WANNEER?

De prijsuitreiking van de Belgian Fashion Awards 2017 vindt plaats op 16 november 2017 in de Waagnatie, Rijnkaai 150, 2000 Antwerpen, in het kader van Fashions Talks, georganiseerd door Flanders DC. Fashion Talks is dé conferentie wanneer het gaat over de manier waarop de mode-industrie functioneert en evolueert, en geeft een kijkje achter de schermen van een van de meest inspirerende sectoren. Flanders DC brengt een dag vol boeiende discussies, break-out sessies en gelegenheid tot netwerken. www.fashiontalks.be

De Belgian Fashion Awards zullen jaarlijks uitgereikt worden.

Contacten:

Voor Flanders DC : ann.claes@flandersdc.be

Voor Le Vif Weekend : delphine.kindermans@levif.be

Voor Knack Weekend : ruth.goossens@knack.be

Voor het MAD : alexandra.lambert@mad.brussels

 

#belgianfashionawards2017                                 #fashiontalks2017

 

Een initiatief van Flanders DC, MAD Brussels, Knack & Le Vif Weekend.

Nathalie De Schepper

PR & Communications Manager, Flanders DC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC is het Vlaamse design- en modecentrum en werkt aan sterk toekomstgericht ondernemerschap in de design- en modesector. 

Neem contact op met

Nationalestraat 28 - 2000 Antwerpen

+32 3 746 09 46

info@flandersdc.be

www.flandersdc.be