SOS Idee gaat opnieuw op toernee

Eerste zitdag op 18 oktober in Antwerpen

SOS Idee, een service van Flanders DC, begeleidt mensen die van een idee een marktklaar product of dienst willen maken. Sinds de start van het project in 2010 kwamen al 950 mensen langs. In tijden van economische recessie en een dalend aantal starters is dit een succes. SOS Idee gaat nu opnieuw op tournee door Vlaanderen. Op 5 zaterdagen zitten de adviseurs en experten klaar om gratis vragen te beantwoorden.

SOS Idee is een service van Flanders DC die eerste hulp biedt aan mensen met een idee. Ondernemers zijn belangrijk voor onze economie, een goede ondersteuning van ideeën is onontbeerlijk. Uit de Startersatlas 2014 van UNIZO, UCM en Graydon blijkt dat het aantal starters in ons land vorig jaar met 6,5 procent is gedaald. In Vlaanderen waren er zelfs 8,3 procent minder starters.

Bij SOS Idee kan iedereen met een idee terecht voor gratis advies. Sinds de start van SOS Idee in oktober 2010 werden al meer dan 950 mensen ondersteund bij de uitwerking van hun idee. Het is altijd mogelijk een afspraak te maken voor een gratis vertrouwelijk gesprek in de kantoren van Flanders DC in Leuven.
SOS Idee werkt daarnaast met een 10-stappenplan: van idee tot een marktklaar product. Dit plan werd ondertussen al 16.000 keer gedownload.

Elk jaar doet SOS Idee ook een ronde van Vlaanderen. Op zaterdag 18 oktober 2014 gaat de nieuwe tour van start in de provincie Antwerpen in het Bolwerk in Edegem. Naast de expertise van SOS Idee, is er in Edegem bijzonderde aandacht voor creatieve starters: er zullen ook adviseurs van het Generation Creatives Checkpoint aanwezig zijn.  
SOS Idee gaat de komende maanden eveneens naar Leuven, Hasselt, Gent en Brugge. 

Inschrijven voor de zitdag kan via www.sosidee.be/zitdag .

Jan Seurinck

Creativity Evangelist, Flanders DC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC, voluit Flanders District of Creativity, is het unieke aanspreekpunt voor ondernemen in de creatieve sector. Flanders DC ondersteunt, promoot en verbindt creatieve ondernemers uit Vlaanderen bij de start, groei of professionele uitbouw van hun onderneming. Return on Creativity, daar staan we voor.

Contact

Diestsevest 76 - 3000 Leuven

+32 16 24 29 24

[email protected]

www.flandersdc.be