Sprekerslijst kindercongres IKANDA compleet

1600 leerlingen laten zich inspireren

Op donderdag 2 april organiseert Flanders DC de zesde editie van het kindercongres IKANDA. In de Leuvense Brabanthal komen 1600 leerlingen van het laatste jaar lager onderwijs samen om hun talenten te ontdekken. Het programma en de lijst van sprekers is nu volledig.

Tijdens de voor- en namiddag getuigen bekende en minder bekende Vlamingen uit verschillende sectoren over hoe zij hun talent ontdekten en wat ze er mee doen. Zo vertegenwoordigt Antony Kumpen de (auto)sport en Tom Waes de media. Veronique Leysen komt vertellen over sociaal verantwoord ondernemen en de start van haar eigen zaak.  Topvrouw bij Telenet Martine Tempels spreekt over haar passie voor technologie en haar functie bij Telenet.

Ook de muzieksector zal goed vertegenwoordigd zijn met Natalia, Fatty K en Slongs Dievanongs. Slimste mens Adil El Arbi en zijn co-regisseur Bilall Fallah komen vertellen over de filmwereld. Auteur Marc De Bel vertelt over zijn boeken en zijn talent voor het schrijven.

Eén ding hebben de sprekers gemeen, ze zijn erin geslaagd om van hun talent hun beroep te maken. “We hopen dat we deze leerlingen met ons verhaal kunnen inspireren om ook hun talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen”, zegt Nora Weytjens, projectcoördinator bij Flanders DC, “we willen hen vooral meegeven dat niets onmogelijk is en dat ze durven te dromen”.

Tijdens de middag gaan de leerlingen zelf op zoek naar hun eigen talent in verschillende workshops rond wetenschap, cultuur en ondernemen. De leerlingen maken dankzij de samenwerking tussen Flanders DC en partners zoals Het Beroepenhuis kennis met verschillende beroepen, gaande van onder andere vloerder en schrijnwerker tot heftruckchauffeur en kok. Anderen kunnen zich met Telenet verdiepen in technologie. In het internet met Microsoft. Terwijl kinderen met een talent voor muziek hun talent kunnen etaleren.

“Wat wij willen bereiken met IKANDA is dat elk kind op het einde van de dag met minstens één ik-kan-dat-gevoel naar huis gaat,” vertelt Flanders DC directeur Pascal Cools, “we willen graag voor elk kind wat wils aanbieden, gaande van meer academische over technologie, cultuur en wetenschap tot meer praktische zaken zoals bijvoorbeeld het vervangen van een autoband.

Journalisten die aanwezig willen zijn op IKANDA, kunnen contact opnemen met Flanders DC

 

Bekijk de website van IKANDAhttp://www.ikanda2015.be

Jan Seurinck

Creativity Evangelist, Flanders DC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC, voluit Flanders District of Creativity, is het unieke aanspreekpunt voor ondernemen in de creatieve sector. Flanders DC ondersteunt, promoot en verbindt creatieve ondernemers uit Vlaanderen bij de start, groei of professionele uitbouw van hun onderneming. Return on Creativity, daar staan we voor.

Contact

Diestsevest 76 - 3000 Leuven

+32 16 24 29 24

[email protected]

www.flandersdc.be