SuperNova festival lokt meer dan 35000 mensen naar de toekomst!

Van 27 tot 30 september vond de eerste editie van het technologie- en toekomstfestival SuperNova plaats in Antwerpen. De eerste twee dagen, die zich richtten op een professioneel publiek waren op voorhand uitverkocht en brachten in totaal 4120 mensen naar de Waagnatie. 90 lokale bedrijven toonden er hun laatste innovaties op de Tech Fair, terwijl 47 sprekers het beste van zichzelf gaven op de main stage en de sofa sessies om met hun visie en inzichten de toekomst van het ondernemerschap vorm te geven. Naast de prominente aanwezigheid van het Belgische business ecosysteem, bracht SuperNova ook 47 pitchende scale-ups en 185 VCs samen in Antwerpen.
Het zonnige weekend bracht dan weer meer dan 30000 mensen op de been, die zich met plezier verspreidden over 16 locaties en paviljoenen op het Antwerpse Eilandje. De organisatie blikt tevreden terug op deze succesvolle eerste editie!

Het grote publiek is klaar voor de toekomst

Tomorrow is unstoppable! Met deze boodschap zet SuperNova meteen de toon. Wat voor een scepticus al gauw als dreigend zou kunnen overkomen, werd door de professionals en het grote publiek als een inspirerende boodschap onthaald! Het doel van het festival was om de Vlaming dichter bij technologie te brengen en hen te bewijzen dat je daar niet bang voor hoeft te zijn. Daarin lijkt de organisatie dan ook geslaagd! Meer dan 30000 mensen, van jong tot oud, leek en techneut zij aan zij, genoten met volle teugen van de talloze VR experiences, experimenten, e-voertuigen, eten van de toekomst en nog veel meer.


Ook voor de 90 bedrijven op de Tech Fair die 4 dagen lang de deuren opende, was de meerwaarde van het weekend duidelijk: eindelijk een kans om in directe dialoog te gaan met de eindconsument, wat tot nieuwe inzichten leidt. Bovendien vonden vele onder hen ook new business en recruitment opportunities bij de bezoekers in het weekend.


Op de vraag of de gemiddelde Vlaming klaar was om de technologie van de toekomst te onthalen, kunnen we na dit weekend volmondig 'Ja!' antwoorden.

Conferentie inspireert voor een positieve kijk op de toekomst

Ook het professionele publiek kon proeven van de toekomst dankzij visionaire sprekers zoals Biz Stone, Ray Kurzweil en Seth Godin.

Als we Anna Rosling Rönnlund, founder van Gapminder en Bill Gates’ persoonlijke held, mogen geloven dan is de wereld er veel beter aan toe dan we denken en ze heeft de data om het te bewijzen; Zullen we binnenkort onze neocortex rechtstreeks met de cloud kunnen verbinden volgens wereldvermaard futuroloog Ray Kurzweil; Is jouw persoonlijke data het nieuwe goud volgens co-founder van Twitter Biz Stone; Overtuigt Seth Godin ons ervan dat de marketing van de toekomst zich richt tot de weirdo's en de niche groepen. En als je het cyborg Neill Harbisson vraagt, dan zien we in de toekomst veel vaker cyborg art: de kunst van het zelf ontwerpen van je lichaam, van je eigen identiteit.

Bovendien gaven de sofa-sessies de aanwezigen de kans om persoonlijk inspiratie op te doen bij succesvolle ondernemers, onderzoekers en experts in alle fields of play, van retail tot marketing en AI tot digital map making.

De eerste twee dagen waren een platform voor deze visionaire sprekers om hun positieve kijk op de toekomst te delen en de impact van technologie op de samenleving, gezondheid en de mens duidelijk te maken.

Een geanimeerde tweedaagse waarbij scale-ups pitchen voor globale VCs

Een van de unieke aspecten van SuperNova was de 2 dagen durende Investor Pitching track met een totaal van 47 pitchende scale-ups uit 13 verschillende Europese landen. Ondanks het feit dat dit nog maar de eerste editie was, ondernamen grote internationale VCs zoals Accel, Atomico, Bessemer en Columbia de reis naar Antwerpen om de 8 minuten lange pitches van deze groeiende tech scale-ups te aanhoren en met elkaar te netwerken. In deze 2 dagen, vonden er in totaal 336 meetings plaats met als doel het bereiken van een financiële boost voor deze Europese bedrijven.

Een ontmoetingsplaats voor talent

Het digitale platform TalentBuzz werd ook tot leven geroepen tijdens 4 dagen SuperNova. Een totaal van 450 jobs werden geüpload in het online platform waar meer dan 1200 CV's werden ingediend. Live testen, job fit scans en competentie analyses werden uitgevoerd door onze HR partners (Nalantis, Thalento, Lizi en UQ Talents) en HR Recruiting partners (Sympl, Ausy, VDAB en Bloovi).

"We zijn moe maar heel tevreden. SuperNova was van een schaal zoals we nog niet vaak gezien hebben in Vlaanderen. Als je dan ziet dat zowel een professioneel publiek als de ‘gewone’ Vlaming zoveel interesse tonen in wat de toekomst brengt, kan je alleen maar gelukkig zijn."
Pascal Cools, Flanders DC , mede-organisator
Het concept van time squeezing is een van de filosofieën achter SuperNova en we zijn heel blij dit in actie te hebben gezien tijdens de ontmoeting van VCs en scale-ups, en het netwerken van bedrijven op de Tech fair met toekomstige partners en klanten. Meer dan dat zelfs: op 2 dagen tijd gaven we meer dan 4000 professionals de kans om aanwezig te zijn op dit platform vol talent en innovatie. Maar dit is slechts de start. We kijken nu al uit naar de volgende stap in het SuperNova verhaal."
​ Jürgen Ingels, Scale-Ups.eu, mede-organisator
“SuperNova heeft met overweldigend succes laten zien hoeveel talent Vlaanderen in huis heeft. Het maakt me ontzettend blij en fier dat zoveel mensen vol verwondering zijn komen genieten van de technologie van de toekomst. Het festival kon zelfs op internationale waardering rekenen. Missie meer dan geslaagd, proficiat SuperNova!”
Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport

Wat wij vooral onthouden van SuperNova? Dat we als mens in de toekomst steeds nauwer zullen samenwerken met technologie, wat ons in veel gevallen het leven makkelijker zal maken. Dat duurzaamheid en technologie hand in hand gaan om ons een nieuwe manier van leven aan te meten, eentje op maat van de grenzen van onze planeet deze keer. Kortom, dat technologie van ons betere mensen kan maken, dat we in Vlaanderen bedrijven hebben om trots op te zijn, die hier mee kunnen voor zorgen en dat de toekomst dichterbij is dan je denkt. Wij kijken er samen met jullie alvast naar uit!

SuperNova in cijfers:

+ 200 demo's
+ 90 bedrijven
+ 47 scale-ups
+ 185 VC's
+ 1000 meetings
+ 35000 bezoekers in totaal

SuperNova wordt georganiseerd door Flanders DC en Scale-Ups.eu met de steun van de Vlaamse overheid.Foto's door Fille Roelants.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC is het Vlaamse design- en modecentrum en werkt aan sterk toekomstgericht ondernemerschap in de design- en modesector. 

Contact

Nationalestraat 28 - 2000 Antwerpen

+32 3 746 09 46

info@flandersdc.be

www.flandersdc.be